Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ETGB) yönetici şirketi ATAP A.Ş. ile yazılım teknolojileri firması Felece A.Ş. arasında 100 yazılımcının istihdamını amaçlayan bir yatırım protokolü imzalandı.

KURUMSAL TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİNE ODAKLANILACAK

Eskişehir OSB Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Servet Turan, Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken ile Felece A.Ş. Genel Müdürü Oğuz Kaya ve Operasyon Yöneticisi Erdem Arıcı katıldı.

İmzalanan protokolle, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ)’nde ATAP'ın kuracağı teknopark yerleşkesinde, Felece'nin yapacağı yatırımla birlikte kurumsal teknoloji çözümleri üzerine yazılımlar ve ürünler geliştirilecek ve bu kapsamda 100 nitelikli personelin istihdamı sağlanacak.

"2022'DE TAMAMLANACAK, YENİ İŞ İMKANLARI SAĞLAYACAK"

İmza töreninde konuşan ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, ESTÜ içerisinde toplam 2 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulacak yeni teknopark binasının yapımının 2022’nin ilk çeyreğinde biteceği bilgisini verdi.

Söz konusu iş birliğiyle ESTÜ'de kurulacak yeni teknopark yerleşkesindeki bin metrekarelik alanda ağırlıklı olarak yeni mezun gençler olmak üzere 100 yazılımcının istihdam edileceğini kaydeden Saraç, bin metrekarelik diğer binada ise teknoloji geliştirme bölgesine kazandırılacak yeni girişimciler ile beraber 100 nitelikli personelin daha istihdamının hedeflendiğini dile getirdi.

"YENİ OLANAKLARIN ORTAYA ÇIKMASINA ÖNAYAK OLACAĞIZ"

Felece A.Ş. Genel Müdürü Oğuz Kaya ise konuya ilişkin törende gerçekleştirdiği konuşmasında, faaliyetlerine İstanbul'da devam eden şirketlerinin 2020 yılında ETGB'nin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bünyesindeki teknopark merkezinde yer almaya başladıklarını ve proje çerçevesinde Eskişehir’deki üniversitelerdeki yeni mezun ve öğrenim gören öğrenciler ile gerçekleştirdikleri çalışmalarda alınan başarılardan ötürü memnuniyet duyduklarını söyledi.

Eskişehir'i tercih etmekle çok doğru bir karar verdiklerini ve yatırımlarını büyütme kararıyla imzaladıkları protokolle birlikte yeni Ar-Ge projeleriyle istihdamı arttırmayı ve ETGB ekosisteminde yeni iş ve yatırım olanaklarını ortaya çıkaracaklarına vurgu yaptı.