ANTALYA (AA) – ATSO Başkanı Çetin, yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadelenin işsizlikle, artan girdi maliyetleriyle ve yüksek faizle de mücadele anlamına geldiğini belirtti.
Bu anlamda enflasyonla mücadele seferberliğinin, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına yansıdığını görmekten mutluluk duyduklarına işaret eden Davut Çetin, sözlerine şöyle devam etti:

YAPISAL REFORMLARLA DESTEKLENMELİ!

"ÖTV ve KDV  indirimlerinin 2019 da 3 ay süreyle devam ettirilmesine yönelik kararın hem iç piyasayı hem de enflasyonla mücadeleyi desteklemek anlamında olumlu buluyoruz. Ülkemiz ekonomisi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yaşadığı zorlukları geride bırakacak güce sahiptir. Ve inancımız tamdır ki enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlar kamu-özel sektör istişaresi ve koordinasyonuyla uygulamaya konacak yapısal reformlarla desteklenecek ve ülkemiz yeniden tempolu büyüme sürecine girecektir."

TOBB: SORUMLULUK HEPİMİZİN

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuyla ilgili bir açıklama yaptığını da belirten Çetin, " Bu konuda, Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun da belirtmiş olduğu gibi bu mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Bu konuda sorumluluk ve görev hepimize aittir. Odalar-Borsalar, TOBB, milli bir dayanışma içinde 2019'da da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın Enflasyonla Mücadele Programına desteklerini sürdürecektir." ifadelerini kullandı.