Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent iş birliğinde enerji sektörüne yönelik proje geliştiren girişimleri desteklemeyi amaçlayan “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” 2022 yılı başvuru süreci başladı. Hızlandırma programına, sürdürülebilir enerji arz güvenliği, elektrik sektöründe teknolojik dönüşüm, enerji verimliliği, enerji altyapıları, tüketici memnuniyeti ve benzeri alanlarda yeni yaklaşımlarla enerji sektörüne yön verecek yenilikleri barındıran enerji girişimleri 14 Ağustos 2022 tarihine kadar başvurabilecek. 
Program sonunda başarılı olan enerji girişimlerini, Enerjim Sensin Demo Gününde 600 bin TL nakdi ödül ve Big Bang Startup Challenge 2022 sahnesinde 400 bin TL nakit ödül kazanma olanağı bekliyor. Kazanan girişimlere program sonunda toplamda 1 milyon TL ödül verilecek. Ayrıca, Enerjim Sensin jürisinde seçilen enerji girişimleri, Big Bang Startup Challenge’ın 458 milyon TL’lik ödül havuzundan da faydalanabilecekler.

PROGRAMDA GİRİŞİMCİLERİ NELER BEKLİYOR?

İTÜ Çekirdek “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” ile girişimciler yenilikçi iş fikirlerini elektrik dağıtım sektörüne tanıtma fırsatı yakalayacak. Program kapsamında seçilen girişimler, İTÜ Çekirdek’te girişimini ticarileştirmeye yönelik eğitim ve seminerler; pazarlamadan finansa, satıştan insan kaynağına kadar 500’den fazla alanında uzman mentor, seçilen prototipleri geliştirmek için Ar-Ge fonu ve laboratuvar altyapısından yararlanabilecekler. Ayrıca, potansiyel müşterilerle bir araya gelme, ulusal ve uluslararası bağlantılara erişim, global fuar, etkinlik ve hızlandırma programlarına katılım sağlanması, yatırım imkanı gibi çeşitli avantajlar ve desteklerden yararlanma fırsatı bulacaklar.

“ENERJİ GÜNDEMİMİZ ASLA HIZ KESMİYOR”

Enerjim Sensin Programı ile her yıl onlarca yeni projenin sektöre kazandırıldığına işaret eden EPDK Başkan Yardımcısı Hacı Ali Ulutaş, “Enerji gündemimiz asla hız kesmiyor. Yeni gelişmelere süratle ayak uydurmak, yeni teknolojilere uyum sağlamak, tabii özellikle de yerli kaynaklarımızdan ve insan gücümüzden azami düzeyde faydalanabilmek kurumumuz için çok önemli. Hep söylüyoruz Ar-Ge'ye yapılan yatırım Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırımdır.  Özellikle verimlilik, yerlilik ve tüketici memnuniyeti gibi konularda sektörümüze yön verecek her yenilik her proje bizim için değerli.  Üniversitelerin bünyesinde yer alan teknoloji merkezleri, akademik çalışmaları ve saha uygulamalarını bir araya getirdiği için uygulanabilir yeniliklerin ortaya çıkacağını biliyoruz. Gençlerimizin "Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’na" gereken ilgiyi göstereceğine yürekten inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

IVECO GROUP’TAN 2028 STRATEJİK PLANI BEYANI IVECO GROUP’TAN 2028 STRATEJİK PLANI BEYANI

“GİRİŞİMCİLERİ VE GENÇ BEYİNLERİ DESTEKLİYORUZ”

2016 yılından bu yana akıllı şebekeler, enerji verimliliği ve depolama gibi teknolojilerin gelişimine katkı sunarken ‘Enerjim Sensin’ gibi hızlandırma programları ile genç girişimcilerin yanında yer aldıklarını dile getiren Elder Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’yla ‘Sektörümüzü girişimcilerle buluşturan bir teknoloji ve inovasyon merkezi olacağız. Bu program da Türkiye’de girişimcilik alanındaki en önemli markalardan biri haline gelecek.’ demiştim. Her geçen gün, yaptığımız programlar, ortaya koyduğumuz projeler ve girişimcilerimize sunduğumuz desteklerle bu ideale daha da yaklaşıyoruz" dedi.
Zaimler, sürdürülebilirlik, çevre, insan ve teknolojiyi odaklarına aldıklarını ifade ederken, “Sorunlarımıza çözüm sunacak girişimcileri ve genç beyinleri bulup ortaya çıkarmak istiyoruz. Gençlerimize, girişimcilerimize, Türkiye’nin girişimci ekosistemine inanıyoruz, güveniyoruz. Bu sebeple, geçtiğimiz sene programlarımız kapsamında girişimcilere sağladığımız desteği de bu yıl 1 milyon TL’ye çıkardık” diye konuştu.  
Geçtiğimiz sene ODTÜ Teknokent ile başarılı bir program gerçekleştirdiklerini anımsatan Zaimler, “Bu yıl İTÜ ARI Teknokent’in dünya sıralamalarında ilk 5’e girmiş kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek ile programımızı yapıyoruz. Türkiye’nin her yanında, girişimcilerimizi bekliyoruz. Şimdiden çok sayıda projenin katılması bize büyük bir mutluluk ve umut veriyor. İnovatif teknolojisi ile fark yaratacak her projeye kapımız sonuna kadar açık” ifadelerini kullandı.

“SADECE FİNANSAL AÇIDAN DEĞİL, BİLİMSEL VE SOSYAL BOYUTLARDA DA DESTEKLİYORUZ”

İTÜ ARI Teknokent’in Türkiye’nin öncü kurumları tarafından iş birliği ve organizasyon için özellikle tercih edilen bir çekim merkezi olmasından büyük mutluluk duyduklarını aktaran İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise “Enerji dünyanın en önemli gündem maddesi oldu. Bu kapsamda destek verdiğimiz alanlara enerji sektörünü de ekleyerek girişimciler için önemli bir referans noktası olmaya devam ediyoruz. Onları sadece finansal açıdan değil, ticarileşme, ölçeklenme, network edinme, laboratuvar alt yapısı ve mentorluk desteği sağlayarak her açıdan destekliyoruz. Küresel ölçekte büyüyen ve evrilen önemli sektörel alanlara ve küresel ölçekte gelişen konulara yönelik çabamız Türkiye’nin teknoloji odaklı ilerlemesinde büyüyerek devam etmektedir. Küresel bir ekosistem oyuncusu haline gelen İTÜ ARI Teknokent olarak yenilikçi enerji girişimlerimizi ‘Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’na başvurmaya davet ediyoruz” dedi.
Enerji sektörünün sürekli gelişen ve değişen yapısındaki sorunlara sıra dışı çözümler üreten, gelişmelere hızlıca adapte olan yatırımları sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı”na enerji alanında inovatif teknolojiler geliştiren girişimler şu linkten başvuru yapabiliyorlar: enerjimsensin.info