Farmasi, sahip olduğu entegre tesisler sayesinde plastik şişe, kapak, kavanoz, lamine tüp gibi ambalaj malzemelerini kendi tesislerinde imalatını gerçekleştirerek kendi imkanlarıyla büyümesini sürdürüyor. İstanbul Ömerli’de bulunan 100 bin metrekarelik alana kurulu üretim tesislerinde, yüksek teknoloji kullanarak imal ettiği 2 bini aşkın ürünü, tüm dünyadaki tüketicilerine ulaştıran Farmasi, Türkiye’de doğrudan satış sektöründeki 6 bin metrekare alana sahip en büyük operasyon merkezini himete aldı. 

ÖMERLİ'DE DEV TESİS

Dünyada 125 ülkeye ihracatı buulnan Farmasi, 2 bini aşkın ürünüyle fark yaratıyor. Makyaj, parfüm, cilt bakımı, kişisel bakım, ev temizliği ürünlerinden gıda takviyelerine kadar uzanan geniş bir ürün portföyü sunuyor. Farmasi, hizmetlerini desteklemek ve güçlendirmek maksadıyla Ömerli’de devreye aldığı yeni operasyon merkezi  sayesinde Türkiye pazarındaki etkinliğini güçlendirdi. Günlük 500 bin adet sipariş sevkiyatı kapasitesine sahip “Akıllı Tesis” olarak isimlendirilen Farmasi Operasyon Merkezi, performans ölçümlerinin her noktada yapılabilirliği ile fark yaratıyor. Kontrollü dağıtım ve paketleme sistemi sayesinde insan kaynaklı meydana gelebilecek hataları minimuma indiriyor. Otomatik sistem, kapasite kaybı olmadan ürün sevkiyatı gerçekleştiriyor. Operasyon merkezinde kullanılan başlıca teknolojiler arasında otomatik tartım, pick-to-light teknolojisi, load-cell sistemi ve geri dönüşüm sistemi yer alıyor. 

HEDEFLERİNİ DAHA İLERİYE TAŞIYOR

Geçtiğimiz sene 130 milyon adet ürünün üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Farmasi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tuna şöyle dedi: “Türkiye’nin en büyük operasyon merkezini faaliyete geçirdik. Yılda 300 milyondan fazla ürünü tüketiciyle ulaştıracak kapasiteye sahip ‘Akıllı Tesis’ olarak da isimlendirebileceğimiz depomuz ile 2018 hedeflerimizi daha da ileriye taşıyoruz. Yüksek teknolojiyi kullanarak gerçekleştirdiğimiz üretimimizi yine teknolojiden faydalanarak sevkiyatını sorunsuz sağlıyoruz. Sahip olduğumuz sistemler ile hata payını neredeyse sıfıra indiriyoruz.”  Emre Tuna, tüm satış temsilcilerinin taleplerini geliştirilmiş hizmetlerle en mükemmel şekilde gidermeyi amaçladıklarını vurgulayan Tuna; “Yeni operasyon merkezimiz sayesinde operasyon ve dağıtımlarımızı çok daha rahat bir şekilde yönetebileceğiz. Artan verimliliğimizle girişimcilerimiz ve tüketicilerimize daha kısa sürede ürün temin edeceğiz.” şeklinde konuştu.