Eksim Holding’e bağlı Eksim Ventures, araç kiralama platformu Yolcu360’a 30 milyon dolar değerleme ile hisselerinin yüzde 20’si karşılığında 6 milyon dolarlık "Seri A Yatırımı" gerçekleştirdi.
Teknolojiyi ve yenilikçi fikirleri destekleyen bir iş modeline inandıklarını belirten Eksim Holding Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, Yolcu360’ın iş modelini de bu sebeple çok beğendiklerini söyledi. Şirketin iş yapış kültürünü de etkileyici bulduklarını ifade eden Oruncak, Son derece iş odaklı ve adanmış bir ekip kültürü gördüklerini ve bu kültürü oluşturmuş bir ekibi finansal olarak desteklemenin kendilerine çok uygun geldiğini kaydetti. 

HEDEFLERİ UNİCORN OLMAK

Alınan yatırımın Unicorn olma hedefleri için bir "yakıt ikmali" olduğuna dikkat çeken Yolcu360 CEO'su Umut Yıldırım ise, yatırım görüşmeleri sırasında Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Tivnikli’nin "Benim hayallerim tutkulu girişimcilerin hayallerinin hayata geçmesi ve milli teknolojiye yatırım yaparak ülkemizden global pazarlarda söz sahibi girişimler çıkması" sözlerinin kendileri için motive edici olduğunu aktardı. (AA)