GİRESUN (AA) - İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan, Sivas-Giresun güzergahında yer alan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne yapılan tünelin ikmal ihalesi, eylül ayı sonunda yapılacak.

Karayollları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Dereli-Giresun kara yolundaki şantiyede, AK Parti Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk ve Kadir Aydın ile Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kentte süren  yol çalışmalarını inceledi.

Toplantıda, delme işlemleri büyük oranda biten ve çift tüp şeklinde toplam uzunluğu 11 bin 810 metre olan Eğribel Tüneli ile yine iç bölgelere ulaşımın sağlandığı Dereli-Giresun kara yolunun son durumları da konuşuldu.

Milletvekili Cemal Öztürk, toplantıdan sonrra gbasın mensuplarına yaptığı açıklamada, Eğribel Tüneli ikmal inşaatı ihalesinin eylül ayı sonu itibariyle yapılacağını belirtti.

Öztürk, 25 kilometrelik Dereli-Giresun kara yolunun 11 kilometrelik bölümünde de kamulaştırma işlemleri yapıldığını açıkladı.