İSTANBUL(AA)-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün tanıtımı yapılarak satışa çıkarılan Türkiye'nin bor madeninden ürettiği yerli ve milli temizlik ürünü BORON'u ilk satın alanlardan oldu.
Bakan Dönmez, Bor dışındaki deterjanların bıraktığı atığın arıtılma maliyeti de olduğuna işaret ederek, Bor’u diğer firmaların da kullanması gerektiğini ifade etti.

UCUZ VE ATIKSIZ DETERJAN!

Bakan Dönmez eşi Zeynep Dönmez ile birlikte yaptığı temizlik malzemesi alışverişinde, BORON ürünü aldığını, fiyat olarak ucuz aynı zamanda da çok memnun kaldıklarını ifade etti.
Ayrıca BORON'un 4 kilogramının yıl boyunca 24,90 liradan satışta olacağını ve böylece Enflasyonla Topyekün Mücadeleye de destek verileceğini dile getirdi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eti Maden bir öncülük yaptı. Borun, demir çelik ürünlerinden cama kadar birçok alanda kullanım alanı var ve temizlik ürünü olarak da geçmişte bazı kullanan markalar olmuştu ancak kimyasal ürünler çıkınca onlar tercih edildi. Çamaşır yıkandıktan sonra bir atık söz konusu ve kanal sistemiyle bunlar atılmakta. BORON'un atığı çevre açısından da olumlu."

BORON ile ilgili iç pazara yönelik çalışıldığını belirten Dönmez, Eti Maden'in 100'ün üzerinde ülkeye bor ihracatı gerçekleştirdiğini ve bu ülkelerde de distribütörleri olduğunu aktardı.

POŞET İÇİN DESTEK
Alışveriş sonrasında bez torba kullanan Bakan Dönmez, petrol türevi ürünlerin zaman aşımına uğramadığını belirterek, "Geri dönüşümlü ambalaj malzemelerini kullanmak vatandaş olarak, insan olarak herkesin sorumluluğudur. Bu yüzden kampanyayı da destekliyoruz." dedi.