Bülent Taşkın  - Ebruzen Tekstil’in Covid 19’a karşı yok edici özelliğe sahip olan Türkiye’nin ilk Antiviral kumaşı Neutron, yıkanabilir maskelerden iş kıyafetlerine, nevresim takımlarından perdeye, koltuk döşemesinden gömleğe, tişörtten cekete her türlü konfeksiyon ve ev tekstilinde kullanım alanına sahip.

Neutron’un iki saat içinde %99.99 oranında bütün Covid 19 virüsünü yok etmesi, kumaşın birçok sektörde kendine yer bulması manasına geliyor. Sağlık sektörü öncelikli olmak üzere insanın olduğu her alanda Neutron’a yer var.

Maskelerde, yıkanma durumu çok sık olmadığı için iş kıyafetlerinde, resmi üniformalar giyen devlet memurlarının kıyafetlerinde, kışlaların, okulların yatakhanelerinde, huzurevlerinde, her türlü ev tekstili ürünlerinde, toplu taşıma araçlarında döşemelik kumaş olarak, tüm günlük kıyafet türlerinde ve detaylandırılabilecek birçok alanda kullanım alanına sahip olan Neutron,Covid 19 ile mücadelede bir savunma kalkanı olarak yer alıyor.

BU BİR SAVAŞ HALİ

Firmanın Pazarlama Müdürü olan Elif Tunçel, Covid 19'a karşı bir nevi savunma silahı olarak kullanılacak ve Neutron markasıyla üretime hazır oldukları kumaşın, normal kumaş türlerine göre fiyat farkının çok yüksek olmayacağını beliirtti. Arada küçük bir fiyat farkının olacağına dikkat çeken Elif Tunçel, "Amacımız Türkiye'nin verdiği savaşa destek olmak. Devletimizin ve milletimizin geleceği için kârdan ziyade halkın sağlığı daha önemli. Salgınla yürütülen mücadeleye biz de araştırmalarımız ve bilimsel yaklaşımımızla destek vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.