Basınçlı hava sistemlerinde verimsizliğe neden olan sebepler çoğunlukla sistemin tasarımında ve işletilmesinde yapılan hatalardır. Fazla basınçta kompresör kullanımı, gerekli bakımların yapılmaması nedeniyle hava kaçaklarının oluşması, işletilmeyen hatların devreden çıkarılmaması, yanlış kullanımdan dolayı basınç düşümleri gibi kullanımlar verimsiz uygulamalara sebep olur. 

Basınçlı hava sistemlerinin verimli kullanımında firma için en uygun seçeneğin belirlenmesi de önemli bir noktadır. Çoklu kompresör kullanımını tercih eden firmalar için enerji tasarrufu, yedekleme ve eşit yaşlandırma gibi farklı otomasyon sistemi kurulumları mevcuttur. Basınçlı hava kullanım alışkanlıklarına göre kompresör ihtiyaçları da farklılık gösteren firmalar kendileri için en doğru seçeneği belirleyerek işleyişlerini optimum hale getirebilirler.

Bakım süreçlerini kolaylaştırmayı hedefleyen firmalar için çoklu kompresör kullanımlarında kompresörlerin eşit olmayan miktarda aşınmasını önleyen eş yaşlandırması en uygun model olarak görülüyor.Seçilen kompresörlerde uygulanabilen eşit yaşlandırma ile aynı period içinde bakım ihtiyaçları karşılanır böylece daha az servis vizitesi sağlanarak basınçlı hava sistemlerinin giderleri içinde %10’u oluşturan bakım masrafları düşürülerek işletmeler için tasarruf sağlanır.

43 yıllık deneyimi ile müşterilerinin ihtiyaçlarına göre çoklu kompresör otomasyon sistem kurulumu hizmeti sunan SARMAK KOMPRESÖR, basınçlı hava kullanımınızda bakım periyodu eşitlemesi sağlayarak işleyişinizi optimum hale getirir.

www.sarmak.com