İSTANBUL (AA) – Faaliyet gösterdiği ülkelerde ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak amacıyla kadınların toplumdaki yerini güçlendirmek için çalışmalar yürütmeye devam eden Coca-Cola, kadınların küresel ekonomiyi şekillendirmede dönüştürücü bir rol oynadığına inanıyor. 
Dünyada ilk defa 1934 yılında yönetim kuruluna bir kadın üye atayan Coca-Cola,hem kadın çalışanlara eşit fırsat sunulması hem de yönetim kademesindeki kadın sayısının artırılmasına yönelik politikalarını sürdürüyor.

2010 yılında Coca-Cola'nın hayata geçirdiği "5by20 Programı" ile de tüm dünyada 2020 yılına kadar 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayatta güçlendirilmesi hedefleniyor.
"5by20 Programı" kapsamında kadınlara finansal destek, eğitimler ve mentorluk desteği sunuluyor.

2015 yılında hayata geçirilen "Kız Kardeşim Projesi" ile Türkiye’de de 5by20 hedefi kapsamında, kadınlara dijital okuryazarlık, girişimcilik,  uygulamalı temel finans ve finansal bilinç eğitimleri veriliyor.
Ekonomik hayata kadınların etkin bir şekilde katılımını destekleyen "Kız Kardeşim Projesi", proje ortakları Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola katkılarıyla, 30 ilde 11 bini aşkın kadına ulaştı. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak Coca-Cola Türkiye, tasarladığı Coca-Cola şişelerini de müşterilerinin beğenisine sundu. 
Projeye gönüllü olmaya davet eden özel tasarım şişeler seçili CarrefourSA marketlerinde yer alacak.

 "DAHA FAZLA İNSANIN HAYATINA DOKUNUR HALE GELDİK"

Şirket olarak sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek ve küresel ekonomik büyümek için yapılacak en iyi yatırımın, kadına yapılan yatırım olduğunu belirten Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölge Başkanı Evguenia Stoichkova,  Kız Kardeşim Projesi ile sundukları eğitimler ve mentorluk desteği ile kadınları ekonomik olarak güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Açıklamasının devamında Stoichkova, "küçük adımlar ile 2015 yılında başlayan Kız Kardeşim Projesi, bugün artık daha da fazla insanın hayatına dokunur hale geldi. 'Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları' eğitimlere ek olarak, organize ediliyor böylelikle, kadınlar arasındaki iletişim köprüsünün güçlenmesi sağlanıyor. değerlendirmesinde bulundu.