Türkiye Vodafone Vakfı’nın Habitat Derneği iş birliği ile hazırladığı “Yarını Kodlayanlar” projesi çerçevesinde Adana’da gerçekleştirilen kodlama eğitimi ve çocuk hackathon’una katılan Adana Vakıfbank Ortaokulu öğrencileri, Çin’den üçüncülükle döndü. 

Söz konusu öğrencilerin yer aldığı XSun Team takımı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin desteğiyle katıldığı MakeX Robotik Yarışması’nda, Junior High School kategorisinde dünya üçüncülüğünü elde etti.

Abdurrahman Gündeşlioğlu ve Muhammet Yılmaz’ın takım koçu olarak görev yaptığı, Onur Ata Özyiğit ve Deniz Gündeşlioğlu’ndan oluşan Adana takımı, 20 ülkeden 350 takımın yer aldığı yarışmanın finalinde 56 takım arasından başarıya ulaştı.

TÜRKİYE VODAFONE VAKFI: PROJE İLK TOHUMLARINI VERMEYE BAŞLADI

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, iki yıldır başarıyla devam ettirdikleri projede 12 binden fazla çocuğa kodlama eğitimi verdiklerini, hedeflerinin 20 bin çocuğa ulaşmak olduğunu söyledi. 

Bu hedef doğrultusunda Türkiye’yi köşe bucak gezerek daha fazla çocuğa ulaşmalarını sağlayacak “Yarını Kodlayanlar Eğitim Tırı”ndan bahseden Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Adanalı öğrencilerin Çin’de başarı elde etmesinin ardından “Yarını Kodlayanlar” projesinin ilk tohumlarını verdiğini söyledi. 

YARINI KODLAYANLAR PROJESİ NEDİR?

Proje kapsamında Türkiye genelinde 7-14 yaş aralığındaki çocuklara kodlama eğitimi sunuluyor. Programlamaya giriş, uygulama yapma, hikaye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler, gönüllü eğitmenler tarafından veriliyor.