GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te yer alan SANKO Holding bünyesinde bulunan ÇİMKO'nun tesislerine, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından "Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sertifikası" verildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Yavuz Işık, bir otelde gerçekleştirilen ödül töreninde yapmış olduğu konuşmasında, bir yandan beton alanındaki gelişmelere ışık tutarken bir yandan da sektörün daha kaliteli işler üretmeye yönelmesini teşvik ettiklerini belirtti.

Bu bağlamda Türkiye'deki çimento kalitesinin artırılması ve dolayısıyla da ülkedeki inşaat sektörünün kalite olgusuna katma değer kazandırdıklarınıdile getiren Işık, "Sürdürülebilirlik bizim için çok önemli. Betonda sürdürülebilirlik denince beton üretiminde kullanılan kaynakların en etkin taşınması ve çevreye zararın en aza indirilmesini anlayabiliriz. Bu tanım kapsamında gelecek kuşakların ihtiyaçlarını tehlikeye sokmadan bugünkü ihtiyaçlarımızı sağlamaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Işık, bu anlamda önemli çalışmalar faliyete geçirerek sektörde farkındalık oluşturan ÇİMKO'yu tebrik etti.

Vali Davut Gül de firmanın sıfırdan başlayarak dünyanın sayılı şirketlerinden birisi haline dönüştüğünü ve bunun da Gaziantep için önemli bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Dünyanın geldiği noktada her işin en iyisinin yapılması gerektiğinin altını çizden Gül, kentteki şirketlerin marka değerlerini çoğaltmak amacıyla Valilik olarak gereken destekleri sağlayacaklarını belirtti.

ÇİMKO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise çimento alanında yapılan yatırımların faliyete geçirildiği tarihi süreçten bahsetti.

ÇİMKO Genel Müdürü Önder Kırca da kuruldukları beri önceliklerinin dünya standartlarında kaliteli üretimi gerçekleştirmek ve sürdürülebilirlik olduğunu dile getirdi.

Tesislerinin verilerine bakıldığında dünya standartlarına göre en iyiler arasında yer aldığını aktaran Kırca, tüm iş süreçlerinin incelenmeye alınarak ÇİMKO'nun 3 tesisine sertifikasyon alındığını kaydetti.

Konuşmaların ardından şirket yöneticilerine "Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sertifikası" takdim edildi.