CaseCampus Bootcamp Live, girişimcilikle ilgilenen gençleri 4 gün sürecek programa başvuru yapmaya çağırıyor. Katılımcılara, girişimcilik ve inovasyon atölyeleri, Türkiye’nin önde gelen girişimcileri ve yatırımcıları ile panel ve networking seansları ve girişimcilik vaka çalışmaları sunulacak olan program sayesinde katılımcılar, girişimcilik dünyasını daha yakından tanıma fırsatı elde edecek. Aynı zamanda katılımcıların girişimci gibi düşünme ve kendi girişim fikirlerini olgunlaştırma şansı yakalayacakları program pandemi koşulları nedeniyle 2. kez çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

İlk altı döneminde 477 mezun veren CaseCampus, girişimcilikle ilgilenen, üniversite 3./4. sınıf lisans veya lisansüstü öğrencilerini ve son 5 yıl içinde mezun olmuş 30 yaş altı adayları başvuru yapmaya çağırıyor.
Girişimciliğe ilgi duyan tüm gençlerin başvuruları 9 Haziran Çarşamba gününe kadar www.casecampus.org.tr üzerinden kabul edilecek. Akbank tarafından desteklenen programa seçilecek 75 kişi programdan ücretsiz faydalanabilecek.

CASECAMPUS NEDİR?

CaseCampus Girişimcilik Programı, girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunarak, girişimci olmayı hayal eden genç girişimci adaylarını girişimciler, mentörler, yatırımcılar ve eğitmenlerle bir araya getiriyor. Yaşanmış girişimci hikayelerini deneyimleme fırsatı yakalayan katılımcılar, programda her biri Endeavor ağında yer alan armut, düğün.com, Insider, iyzico, Rafinera, Paraşüt gibi başarılı girişimcilerin deneyimlediği süreçleri ve yakaladıkları başarıları da yakından görme fırsatı elde edecek. 

Program süresince takımlar halinde çalışarak kendi iş fikirlerini geliştirme imkânı bulacak olan katılımcılar, jüri önünde derece alarak program sonunda sürpriz ödüller kazanma şansını da yakalayacak.

Türkiye çapında 80 farklı üniversiteden katılım gerçekleştiren ve şimdiye kadar 477 mezun veren CaseCampus katılımcıları ve mezunları bugüne kadar 65 adet start-up kurdu ve Endeavor Türkiye bu startup’ların 30’una mentörlük desteği verdi.

BAŞVURU SÜRECİ

Türkiye’nin dört bir yanından seçilmiş bu başarılı topluluğa dahil olmak isteyen adaylar www.casecampus.org.tr adresinden başvurularını yapabiliyor. Programa katılmaya hak kazanan gençler, Temmuz ayında online olarak gerçekleşecek dört günlük programa dahil olacaklar.

Online başvurular, üniversite lisans bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile 30 yaş altı lisansüstü öğrencilerine ve son 5 sene içerisinde mezun olanlara açık olacak. CaseCampus Bootcamp Live bu dönem katılımcılarını iki aşamalı bir seçim süreciyle belirleyecek. İlk aşama online başvuruları olumlu değerlendirilen adaylar, ikinci aşamada telefon görüşmelerine alınacak ve bu aşamayı da başarıyla tamamlayanlar programa katılmaya hak kazanacak.

PROGRAMIN HEDEFLERİ

- Girişim dünyasından deneyimli uzmanları ve en güncel içerikleri bu konuya meraklı öğrencilerle buluşturmak,
- Her bölüm ve arka plandan öğrencilerle disiplinler arası paylaşım ve dayanışma platformu yaratmak,
- Girişimcilik algı ve bakış açısını gerçek girişimcilik öyküleriyle güçlendirmek,
- Deneyimsel öğrenme ile katılımcılara girişimcilik becerisi kazandırmak,
- Girişimcilik ekosistemine nitelikli bir yetenek havuzu kazandırmak,
- Geleceğin liderlerine ilham vermek, desteklemek ve onları donatmak.