“DİJİTAL FİNANS ÖNCÜLERİ” ÖDÜLLERİ FİNTECH WEEK ZİRVESİNDE “DİJİTAL FİNANS ÖNCÜLERİ” ÖDÜLLERİ FİNTECH WEEK ZİRVESİNDE

Dijitalleşmenin büyük bir hızla devam etmesi ve dünyanın bu yöne doğru gitmesi hemen her marka için ayrı bir gündem maddesi haline geldi. Çağrı merkezi sektöründe de dijitalleşme oldukça önemli bir paya sahip. 
Türkiye’de 14 binden fazla çalışanıyla 120’nin üzerinde şirketin çözüm ortağı olan Avrupa’nın lider BPO şirketlerinden Webhelp’in Türkiye ve Ortadoğu CEO’su Metin Tarakçı, çağrı merkezlerinde dijitalleşmenin önemiyle ilgili “Yoğun ve basit işlemleri otomasyon, daha sofistike işlemleri ise insanların yapmak zorunda kalacağı bir dünyaya doğru evriliyoruz. Kullandığımız ürünler daha fazla teknoloji ve teknik beceri gerektiren karmaşık ürünlere dönüştü. Bunları çözmek için kendimizi biraz daha yetiştirmemiz gerekiyor. Bu sektör önümüzdeki 10 yıl içinde çok sayıda mühendis istihdam etmeye başlayacak. Süreç daha nitelikli, daha teknik, daha bilgili, çözüm odağı ve becerisi kuvvetli insanlara doğru evriliyor” diye konuştu. 
“Dükkânlar, mağazalar, banka şubeleri, abone merkezleri derken insanların bu fiziksel ortamlardan çıkıp daha dijital ortamlara eğilim gösterdiğini net bir şekilde görüyoruz. Eskiden mağazadan alışveriş yapılan bir ürün için bugün e-ticaret kullanılıyor. Eskiden bir banka şubesinden yapılan işlem, bugün internet ya da mobil bankacılıktan yapılıyor. Dünya fizikselden dijitale evriliyor” diyen Tarakçı, dijital dünyada yaşanan bir sorunda ise çağrı merkezlerine başvurulduğunu söylüyor.

HACİM İNTERNETE KAYDIKÇA ÇAĞRI MERKEZLERİ BÜYÜMEYE BAŞLADI

Fiziksel ortamların aldığı yoğunluğun dijitale kaymasıyla çağrı merkezlerinin de önlenemez bir büyüklüğe ulaştığını kaydeden Metin Tarakçı, “Bu noktada teknoloji buradaki yoğunluğun bir kısmını daha düşük maliyetlerle, daha otomasyon çözümleriyle üzerimizden almaya başladı. Ben bunu çok sağlıklı buluyorum. Çünkü her şeyi insanla ve sonsuz insan kaynağıyla yapamayız. Bu büyüyen hacmin bir kısmını teknoloji ve otomasyonla çözme fikri ve çabası yerinde ve doğru zamanda geldi” dedi.