"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR

Sağlam mali yapısı ve güçlü sermayedarının desteği ile istikrarlı büyümesini sürdüren Burgan Bank, 2022 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını duyurdu. Burgan Bank, ilk 6 ayda 561 milyon TL net kâr açıkladı. Konsolide aktif büyüklüğünü 2021 yıl sonuna kıyasla yüzde 26 artırarak 52,9 milyar TL’ye yükselten Banka’nın, 30 Haziran 2022 itibarıyla konsolide net nakdi kredileri ile finansal kiralama alacakları toplamı, bir önceki yıl sonuna göre yüzde 20 büyüyerek 33,3 milyar TL oldu. 

30 Haziran 2022’de Burgan Bank’ın öz kaynakları 4,3 milyar TL’ye, katkı sermaye dahil öz kaynakları 7,6 milyar TL’ye ulaştı. Burgan Bank’ın sermaye yeterlilik oranı ise konsolide bazda yüzde 19,1, solo bazda yüzde 21,2 olarak gerçekleşerek sektör ortalamasının üzerindeki seyrini sürdürdü. 

“MÜŞTERİ EDİNİMİMİZ YÜZDE 115 ARTIŞ GÖSTERDİ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, “2022 yılının ilk yarısında dijitalleşme yatırımlarımıza devam ettik. Ekim ayında Türkiye’yi ve mevcut Burgan Dijital kullanıcılarını yeni dijital bankacılık markamız ‘Dokuzla yetinmeyenlerin Bankası ON’ ile tanıştırdık. Müşteri edinimimiz ikinci çeyrekte, ilk çeyreğe göre yüzde 115 arttı. Bu çalışmalarımız neticesinde dijitaldeki müşteri tabanımız 200 bini geçti. Gerek mevduat gerekse kredi ürünlerinde avantajlı faiz oranlarını müşterilerimize sunduk. Dijital İhtiyaç Kredisi ürünümüzü lanse ettiğimiz bu dönemde 2021 yıl sonuna kıyasla kredilerde yüzde 129’luk bir büyüme sağladık. Dijital platformumuzdan edindiğimiz mevduatlarımızı ise yüzde 62 oranında artırdık. Perakendeden otomotive kadar farklı sektörlerle hayata geçirdiğimiz güçlü iş birlikleri sayesinde, vaat ettiğimiz kazançlı ve kolay bankacılığı sunmayı başardık. Ayrıca birçok sektörde giderek artan bayi kredi ağımızla tüketici finansmanında da ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Önümüzdeki dönem hayata geçireceğimiz yeni dijital servis ve iş modelleriyle ses getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KURUMSAL VE TİCARİ KREDİLERDE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Dinç, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kurumsal ve ticari kredi konusunda büyümemizi sürdürdük. 2021 yılı sonuna göre TL nakit kredilererde yüzde 41, TL gayri nakdi kredilerde ise yüzde 80 oranında büyüme elde ettik. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise nakit krediler alanındaki büyümemiz yüzde 103 seviyesinde gerçekleşti. Gayrinakdi kredilerde de bu rakam yüzde 149 oldu. 2021’de USD bazında yüzde 30 büyüme sağladığımız dış ticaret hacminde ilk yarıda geçen yılın aynı dönemine göre USD bazında yüzde 32 büyüdük. Diğer taraftan vadeli TL mevduatlarda geçen yıl sonuna göre yüzde 339 artışa ulaştık. Nakit yönetimi tarafında da bu yılın ilk yarısında geçen yılın ilk yarısında sağladığımız hacimlere göre tahsil ve teminat çeklerinde yüzde 77, SGK tahsilatlarında yüzde 178 artış gerçekleştirdik.”