BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) kuruluşunun 130'uncu yıl dönümü törenle kutlandı.

Osman Fevzi Efendi ile arkadaşları tarafından 6 Haziran 1889 tarihinde kurulan odanın yöneticileri ilr çalışanları ilk önce Heykel semtindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Çelenk konulmasından sonra BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri ile oda personeli, Emir Sultan Mezarlığı'na giderek Osman Fevzi Efendi'yi mezarı başında andı.

Konuyla ilgili olarak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 130 sene önce 70 iş insanıyla faaliyete başlayan BTSO'nun günümüzde Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri haline dönüştüğünü vurguladı.

Odanın, 42 bini aşkın üyesi ile Bursa iş dünyasından aldığı güçle, Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi, Model Fabrika, Gökmen Uzay, Havacılık Merkezi gibi projeleri kente kazandırdığını anımsatan Burkay, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması amacıyla şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da var güçleriyle çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Meclis Başkanı Uğur da yüzlerce yıldır ticaretin kalbinin attığı Bursa'da ticaret ve sanayi hayatını temsil eden BTSO'nun, kurulduğu ilk günden bu güne değin şehrin sanayicileri ile ticaret erbabının gelişimi için önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Sanayiden ihracata, üretimden istihdama kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla BTSO'nun ekonomideki kalkınma hamlesine destek olduğunu vurgulayan Uğur, amaçlarının, üyelerden alınan güçle hizmet bayrağını çok daha yukarılara taşımak olduğunu söyledi..