Pandemi nedeniyle zorluklarla geçen 2020 yılını başarılı bir şekilde tamamlayan Borusan Holding, grup şirketlerinin performansıyla finansallarını güçlendirdi. 2020 faaliyet dönemini 26,1 milyar TL ciro ve 29,6 milyar TL toplam aktif büyüklük ile tamamlayan Grup, 2021 - 2023 döneminde 5,9 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyor. Borusan Holding, 2020 yılı faaliyet raporunu paylaştı. Pandemi dönemi sebebiyle belirsizlikler ve çeşitli zorluklarla geçen yılı başarılı bir şekilde tamamlayan Borusan Holding, önceki yıla kıyasla finansallarını güçlendirdi. 

“200 YILLIK ŞİRKET OLMA VİZYONUYLA ÇALIŞACAĞIZ”

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Kocabıyık, “2020 yılı hepimizin hayatını bir şekilde değiştirdi. Alışkanlıklarımızdan vazgeçtik, sevdiklerimizden, sosyal hayatımızdan uzak kaldık ve çeşitli zorluklar yaşadık. Belirsizliklerle başlayan ve eskiye dönüşe, sağlığa kavuşmaya dair beklentilerle devam eden bu süreç hepimize bir şeyler öğretti. Aşı ruhsatlandırma haberleri, pandeminin kitle bağışıklığını beklemeden dizginlenmesi açısından umut ışığı olurken, dijital dönüşüm sürecinin sağladığı olanaklar hem şirketlerin hem de bireylerin yaşam döngüsünün kesintisiz bir biçimde sürmesini sağladı. Borusan Holding olarak bizim ise bu zorlu dönemde “çalışanlarımızı, paydaşlarımızı ve işimizi” koruma hedefi doğrultusunda başarılı bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra da 200 yıllık şirket olma vizyonumuzla çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz” dedi.

2,6 MİLYAR TL KAR ELDE EDİLDİ 

Borusan Holding CEO’su Erkan Kafadar, 2020 faaliyet döneminde başarılı finansal ve operasyonel sonuçlara ulaştıklarını belirtti. Grubun toplam cirosunun 26,1 milyar TL seviyesini aştığını ifade eden Kafadar, faaliyet ve vergi öncesi karın 2,6 milyar TL olarak gerçekleştiğini ve şirketin maliyet yapısında, pandemiden bağımsız kalıcı iyileşmeler sağladıklarını söyledi. İş geliştirmeye yönelik Ar-Ge ve inovasyon süreçlerine her dönem yatırım yaptıklarını vurgulayan Kafadar, bugün olduğu gibi 200 sene sonra da sürdürülebilir değer üretme hedefleri olduklarını söylüyor: “Sürdürülebilir değer yaratma önceliğimiz doğrultusunda hissedarlarımız, müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve en önemlisi de çalışanlarımızın katkılarıyla bu iddialı hedefe kararlılıkla ulaşacağımızdan kuşku duymuyorum. Borusan Ailesi olarak büyük bir takımız ve hepimiz zincirin halkaları veya dişlinin parçaları gibi birbirimize bağlıyız.”