Konuya ilişkin açıklama yapan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, dernek tarafından başlatılan Anadolu Kalkınma Politikası kapsamında Anadolu’ya yatırım zincirinin ilk halkasının Tokat’ın Erbaa ilçesine yapılan yatırımla atıldığını belirtti.

Aydın, dernek olarak bir süredir Türkiye ekonomisine büyük katkısı olacağına inandıkları bir hedeflerinin olduğunu aktararak, “Bu hedefimizin adı da, 'Anadolu Kalkınma Politikasıdır'. Hedefimiz Türkiye’nin 81 vilayetinde sanayinin, turizmin, hizmet sektörünün, tarımın Türkiye’nin her vilayetine yayılması, ülkemizin her vilayetinin çalışan bir şehir haline dönüştürülmesidir." açıklamasında bulundu.

Yeni kalkınma modelinde önceliğin, göçü durdurmak ve tersine göçü sağlamak olması gerektiğini vurgulayan Aydın, bunun ancak sanayideki kalkınma ile olacağını belirtti. Bugün gelinen noktada İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli üçgeni dolmuştur diyen Aydın, “Dönem 20 milyonun çalışıp ürettiği ile kalkınmasını yürüten bir ülke değil, 81 milyonun katkısı ile büyüyen bir ülke olma dönemidir." dedi.

YILLIK 4 BİN TON REKOR ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRECEK

Faizlerin son derece yüksek olduğu, dövizin zirve yaptığı pandemi ortamında, parasını faize, dövize ve altına yatırmayarak, yatırımı ve istihdamı tercih eden 10 firmayı tebrik eden Aydın, "Bu girişimcilik ruhunuz aynı zamanda sizlerin ne derece vatan ve millet sevgisi ile dolu olduğunuzun da ayrıca bir göstergesidir. Anadoluluk ruhu zor dönemde kolayı tercih etmeyi değil, taşın altına elimizi koymayı gerektirir. Umarım sizin bu girişimci ruhunuz nice iş insanlarımıza da örnek bir davranış olur." ifadelerini kullandı

Başkan Aydın, temeli atılan tesisin ülke ihracatına 50 milyon dolarlık katkı sağlayacak bir proje olduğunu ve Avrupa’nın en büyük gipe iplik fabrikası olma özelliğini taşıdığını vurguladı.

Tesis ilk etapta 10 bin metrekare kapalı alandan oluşacağı belirtilirken, proje tam kapasiteye ulaştığında büyük bir Ar-Ge merkezi ile birlikte 30 bin metrekare alanda faaliyette bulunacak ve yıllık 4 bin ton rekor üretim gerçekleştirecek.(AA)