AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya Sanayi Odasında (KSO) düzenlediği basın toplantısında ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası’nın 17 Aralık’ta üretime başlayacağını söyledi.
Stratejik bir yatırımı Türkiye’ye ve Konya’ya kazandırdıklarını söyleyen Alunyaldız, Türkiye ekonomisinin sahip olduğu potansiyelin hayata geçirilmesi için itici güçlerin başında üretimin geldiğini vurguladı. 
ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikasının Konya'nın üretim ekosistemine yeni bir sayfa açacağını söyleyen Altunyaldız, 17 Aralık'ta üretime başlayacak olan fabrikanın toplamda 500 milyon liralık stratejik bir yatırımın ürünü olduğunu belirtti. Fabrikanın Konya sanayisinin çekici güçlerinden biri olacağını ifade eden Altunyaldız, 63 bin 300 metrekarelik kapalı kullanım alanına sahip olan fabrikada, 820 mühendislik ve tasarım alanında görev yapan personel ve 400 teknisyenle birlikte 1220 nitelikli personele istihdam sağlanacağını belirtti.

“TÜRKİYE SİLAH TEST MERKEZİ KURULACAK”

Türkiye Silah Test Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olarak Konya’da kurulacağını söyleyen Altunyaldız, bu silah test merkezi ile birlikte ihracat sırasında gerekli güvenlik testleri için ateşli silahları yurt dışına gönderme ve bu testler için milyonlarca dolar ödeme döneminin sona ereceğini belirtti.
ASELSAN'ın Konya'da yapacağı yatırım için arsayı bedelsiz devrettiklerini söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, ASELSAN’ın Konya yatırımını çok hızlı bir şekilde tamamlandığını ve 17 Aralık'ta üretime başlayacağını söyledi.
ASELSAN Fabrikası'nın da içinde bulunduğu 1 milyon 581 bin metrekarelik alanın Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edildiğini vurgulayan KSO Başkanı Memiş Kütükçü ise, bu alanın bütün stratejik yatırımlara, teknoloji üretecek, yüksek katma değer üretecek tüm yatırımcılara açık olduğunu söyledi. (AA)