ANKARA (AA) - ASELSAN, 2019'un ilk 9 ayında toplam 7,6 milyar lira ciro elde ederek 1,6 milyar lira karla rekor kırdı.

ASELSAN, senenin ilk 9 ayını kapsayan finansal raporlarını açıkladı.

Buna göre, ciroda son senelerdeki rekor büyüme trendini bu dönemde de sürdüren ASELSAN, toplam cirosunu önceki senenin aynı dönemine nazaran yüzde 47 oranında artırarak 7,6 milyar liraya ulaştı.

Geçen yıl 93 milyon dolar olan ihracat tutarı, yüzde 54 artarak 143 milyon dolara ulaştı.

ASELSAN’ın karı (FAVÖK) bir önceki döneme nazaran yüzde 44 oranında artış göstererek 1,6 milyar lira ile 9 aylık sonuçlar itibarıyla tarihi bir rekor kırdı. FAVÖK marjı ise şirketin sene sonuna ilişkin olarak paylaştığı öngörü olan yüzde 19-21 aralığında yüzde 20,4 şeklinde gerçekleşti.

Eylül sonu itibarıyla 9,8 milyar dolar bakiye siparişi mevcut olan ASELSAN, ekim ayı içinde de yeni siparişler almayı sürdürdü. firmanın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapmış olduğu 25 Ekim 2019 tarihli açıklamada, yaklaşık 290 milyon dolar ilave sipariş aldığı açıklandı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Prof. Dr. Haluk Görün, konuya ilişkin olarak yapmış olduğu değerlendirmesinde, "Geride bıraktığımız 9 ay şirketimiz açısından hasılat, büyüme ve karlılık kalemlerinde oldukça başarılı sonuçlara imza attığımız bir dönem oldu. Yıl sonu hedeflerimize ve takvimimize uygun olarak teslimatlarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda yıl sonu için Türk lirası bazında yüzde 40-50 oranındaki hasılat büyümesi öngörümüzü aynen devam ettiriyoruz." şeklinde konuştu.

Temmuz-eylül döneminin senenin ilk yarısına nazaran tahsilat açısından daha güçlü geçtiğini  dile getiren Görgün, "Tahsilatlardaki güçlü trend ekim ayında da devam etti ve ekim ayında tahsilat tutarı ilk 9 aylık ortalamanın oldukça üzerinde gerçekleşti." şeklinde konuştu.

Görgün, ekonomik verilere ilişkin makro göstergelerdeki iyileşme eğiliminin ileriki dönemde hızlanarak süreceğine inandığını ve bu ivmenin ASELSAN’ın faaliyetlerine de olumlu katkı sağlamasını umduklarını belirtti.

ASELSAN’ın 2019 yılında 975’i aşkın yeni tedarikçi ile çalışmaya başlayarak, sayıyı 4 bin 600’ün üzerine çıkardığını hatırlatan Görgün, bu seneyaklaşık bin 200 yeni çalışanı ASELSAN ailesine dahil ettiklerini söyledi.