ORDU (AA) - Arı sütünün kilosunun Türkiye'nin kimi bölgelerinde en az 5-7 bin liradan, az üretildiği dönemlerde  ise 10-20 bin liradan alıcı bulduğuna dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, arı sütünün arıcılık yapanlara bal satışının yanında büyük kazanç sağladığını belirtti.

Gazetecilere yaptığı açıklamada Güler, dünyada bal üretiminde Çin'nin ardından Türkiye'nin geldiğine dikkat çekerek en çok bal üreten ili Ordu'da, arı sütü üretiminin ekonomiye oldukça büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Kilogram fiyatı 5-7 bin lira arasında değişiklik gösteren  arı sütünün son derece iyi bir gelir kaynağı olduğuna dikkat çeken Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesinin ilerleyen zamanlarda konuyla ilgili çalışmalar yapacağını söyledi.

Bölge halkının arı sütünden çok  daha fazla gelir kazanmasının gayet mümkün olduğunu söyleyen Güler, Türkiye 31 ton arı sütü ithal ettiğini ve ülkemizin ise bunun yalnızca 1 tonunu ürettiğine dikkat çekerek;bal üretirken en kıymetli olan arı sütünün ıskalandığını ve asıl paranın onda olduğunu vurguladı.