Karel Kalıp, Aralık 2015’ten itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı bir Ar-Ge Merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Firmanın Ar-Ge Merkezi Müdürü Levent Saraç konuyla ilgili şunları söyledi: “Günümüzde gelişen/değişen kalıplama ve üretim teknolojileri ile beraber Ar-Ge ve inovasyon her geçen gün daha çok önem kazanmaktadır. Amacımız, ülkemizin kalıplama teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltarak otomotiv, savunma ve havacılık sektörlerinde öngörülen pazar gereksinimleri doğrultusunda; katma değeri yüksek, üretim, proses ve tasarım yöntemleri geliştirmeye odaklı olup Türkiye’nin ilk plastik enjeksiyon kalıpları üreten Ar-Ge merkezi çatısı altında faaliyetlerimizi gerçekleştirmektir.

Bununla birlikte sanal analizlerle desteklenen mühendislik çözümleri oluşturma ve bilgisayar destekli tasarım disiplinlerinde uzmanlık oluşturup ve bu konularda oluşturulan çıktılarla, bilgi, doküman, proje yönetimi, yaratıcılık geliştirme gibi araçlarla ulusal ve uluslararası projeler yürüterek, rekabet gücünü ve katma değeri yükseltmektir. Ar-Ge merkezi statüsünün alınmasının ardından Ar-Ge faaliyetlerine daha sistematik yaklaşan firmamız, bu sayede projelerimize daha yenilikçi bir bakış açısıyla bakmamızı sağlayıp üniversite-sanayi iş birlikleriyle desteklemektedir.”

Saraç, Türkiye’deki Ar-Ge merkezleriyle ilgili olarak da şunları kaydetti: “Firmaların Ar-Ge merkezi olmalarının desteklenmesi ülkemiz adına önemli bir gelişme olarak değerlendirmek gerekiyor. Ülke olarak beklentimiz; yapılan Ar-Ge çalışmalarının ülkemize ekonomimizde katma değer yaratacak, uluslararası pazarda rekabet gücümüzü artıracak ileri teknoloji içeren ürünler olarak dönmesidir.”