İSTANBUL (AA) - Anadolu Isuzu Genel Müdürü olan Tuğrul Arıkan, "Özellikle düşen faizlerin ve artmaya başlayan tüketici güveninin etkisiyle 2020’de yatırımların ve satın almaların artacağını öngörüyoruz. 2020’de bütçemizde yüzde 20’lik pazar büyümesi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Isuzu tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Anadolu Isuzu yetkili servisleri ve satış bayileri, 19-21 Kasım'da "Adımızı Zirveye İzimizi Yollara Kazıyalım" sloganıyla  Kıbrıs'ta gerçekleştirilen toplantıda buluşarak 2019 senesini değerlendirdi ve 2020 hedeflerini belirledi.

Arıkan, toplantıda yaptığı konuşmada, 2019 senesinin zor geçmesine karşın ana kategorilerde pazar payını artırarak seneyi kapatacaklarını söyleyerek, sene sonundaki kampanyalarla talebin hareketlendiğini aktardı.

Anadolu Isuzu'nun bahse konu olan kampanyalardan en iyi sonucu alan ticari araç üreticisi olduğunu ve sene boyunca düşük seyreden servis girişlerinin de son çeyrekte artış trendi yakaladığını dile getiren Arıkan, ötelenen talebin yeniden hareketlendiğini belirtti.

Arıkan, "Özellikle düşen faizlerin ve artmaya başlayan tüketici güveninin etkisiyle 2020’de yatırımların ve satın almaların artacağını öngörüyoruz. 2020’de bütçemizde yüzde 20’lik pazar büyümesi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

2020 yılında hem satılan hem de servise giren araç sayısını artırmaya odaklanacaklarını dile getiren Arıkan, şöyle devam etti:

"Yedek parça havuzumuzu genişletiyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Ödeme sistemlerinde sunduğumuz alternatiflere ve hedefi vuran kampanya desteklerine devam edeceğiz. Satış ve servis iş birliğini güçlendireceğiz. Servislere araç girişini artırmak en önemli hedefimiz. Ayrıca uzatılmış garanti satışlarımıza yönelik yeni çözümlerimiz olacak. 2020’de büyük bir potansiyel gördüğümüz bu alan da odak noktalarımızdan biri olacak."