Alternatif Bank, 2021 senesinin ikinci çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarını duyurdu.

Altarnatif Bank'ın KAP'ta yayınlanan açıklamasına göre, bankanın yılın ikinci çeyreğindeki konsolide net karı 16 milyon 9 bin TL düzeyinde gerçekleşti.

Bankadan finansal sonuçlarla ilgili olarak açıklamada ise Alternatif Bank'ın yılın ikinci çeyreğinde toplam aktif büyüklüğünün 37,3 milyar TL seviyesinde gerçekleştiği bilgisi yer aldı. Açıklamaya göre, bankanın bu dönem nakdi (finansal kiralama alacakları dahil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek geçen yılsonuna kıyasla yüzde 6,4 artışla 34,1 milyar TL'ye yükseldi. Toplam mevduat hacmini yüzde 7,7 artışla 19,7 milyar TL seviyesine çıkaran Alternatif Bank'ın öz kaynakları ise 2,5 milyar TL düzeyinde oldu.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, aşılama sürecindeki ilerlemeye rağmen salgının ekonomik etkilerinin kısmen devam ettiği yılın ikinci çeyreğini de hedeflerine paralel tamamladıklarını söyledi.

Gür, "Başta TL ticari krediler olmak üzere, nakdi ve gayri nakdi kredilerde reel sektöre sağladığımız desteği artırarak müşterilerimizin finansmana erişmelerine ve dolayısıyla ekonomiye katkımızı sürdürdük. Bu dönemde ayrıca, dijital kanallarımız ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar sayesinde bireysel bankacılıktaki müşteri bazımızı ve mevduat tabanımızı genişletme hedefimizde başarılı bir ilerleme kaydettik. Geçtiğimiz yılsonuna göre TL tasarruf mevduatı hacmimiz yüzde 12'lik bir büyüme gösterdi. Aynı dönemde dijital kanallardan açılan hesapların oranı önemli bir artış göstererek yüzde 30'un üzerine çıktı. Buna ek olarak, özellikle bireysel müşteri kazanımında sektöre büyük yenilik getiren görüntülü görüşme altyapımızı geliştirerek, önümüzdeki dönem hedeflerimiz için önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktık. Bankamızın dijital dönüşüm yolculuğunda yaptığımız yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." Şeklinde konuştu.


DIŞ TİCARETTE BAŞARILI PERFORMANS

Alternatif Bank olarak bu dönemde, ülke ekonomisinin sürdürülebilir büyümesinde kritik öneme sahip dış ticarette de başarılı bir performans ortaya koyduklarını dile getiren Gür, şöyle devam etti:

"Bankamızın önceliği kabul ettiğimiz ihracat odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda, yılın ilk yarısında finanse ettiğimiz ihracat hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 700 milyon dolar oldu. Aynı dönemde toplam dış ticaret işlem hacmimiz ise geçen yıla göre yüzde 30 civarı büyümeyle 1,8 milyar dolara ulaştı. Bu alanda ciddi bir büyüme ivmesiyle yolumuza devam ediyoruz. Dış ticaret odaklı büyüme stratejimizin güzel bir yansıması olarak da, 2017 yılında dahil olduğumuz EBRD'nin 'Dış Ticaret Programı' kapsamında üst üste 4. yıl 'Türkiye’nin En Aktif Kullanıcısı' ödülüne layık görülmenin gururunu yaşıyoruz.

Her zaman olduğu gibi, basiretli ve danışman bankacılık anlayışımızdan ödün vermeden, hedeflerimiz doğrultusunda Alternatif Bank’ı geleceğe taşımaya devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz bu dönemde, sağlıklı büyüme hedeflerimize odaklanmamızda en büyük dayanağımız hiç şüphesiz ki hissedarımız Commercial Bank’ın bankamıza duyduğu güven ve planlı sermaye artışlarıyla sağladığı destek oluyor. Bu inançla, müşterilerimize, sektöre ve ülke ekonomisine değer yaratmayı sürdüreceğiz." (AA)