TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV Havalimanları'nın 2020 yılı performansını değerlendirdi ve bu yıla dair hedeflerini açıkladı. Salgının ilk dalgasında hava yollarına olan talebin azaldığını söyleyen Şener, bu dönemde kapalı olmayan havalimanlarında yalnızca kargo, tahliye uçuşları ve acil uçuşların gerçekleştirildiğini ifade etti.
Uluslararası kuruluşlardan gereken Covid-19 sertifikasyonları da tüm havalimanlarına aldıklarını belirten Şener, hava yollarında uçak içi dezenfektasyon işleminden, yan yana oturan yolcuların uçak içinde aynı anda maskelerini çıkarıp yemek yememeleri gerektiğini belirten anonslarına kadar gereken hassasiyetin gösterildiğini gördüklerini söyledi. 
Yaşananlardan dolayı tüm dünyada ve Türkiye'de yolcu sayılarında yüzde 70'lere varan düşüş gerçekleştiğini belirten Şener, aşı çalışmaları sayesinde geleceğe dair umutları olduğunu aktardı.

HAVA TAŞIMACILIĞININ GLOBAL ZARARI 140 MİLYAR DOLAR OLDU

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) global olarak sektörün zararına ilişkin tahmininin 90 milyar dolardan başladığını vurgulayan Şener, şu anda bu rakamın 140 milyar dolara çıktığını söyledi. Yolcu sayısı açısından 2023 yılında 2019'a eş değer seviyelerin yakalanacağına inandığını söyleyen Şener, 2021 ve 2022’nin kesinlikle 2020'den daha iyi olacağını ama 2019'un 2023'te yakalanabileceğini ifade etti.  
İşlettikleri havalimanı sayısının 15'e ulaştığını belirten Şener, önceden belirledikleri hedef doğrultusunda Afrika ve Balkanlarda takip ettikleri projeleri olduğunu söyledi. Stratejik ve finansal hedeflerinin örtüşmesi halinde bunları portföylerine ekleyebileceklerini ifade eden Şener, teknoloji, duty free, yiyecek-içecek ve lounge işletme şirketlerinin de kendi işlettikleri dışında 86 havalimanında daha hizmet verdiğini belirtti. Öncü pazarlarda ve gelişmekte olan ülkelerde hedeflerinin oradaki fırsatları değerlendirmek olduğunu söyleyen Şener, hem servis şirketleriyle hem havalimanı işletme şirketleriyle büyümelerine devam edeceklerini aktardı.