Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında açtığı yeni otobüs alım ihalesini kazanan Mercedes-Benz Türk, toplamda 273 adet CNG’li otobüsü, Ankara halkının kullanımına sunmaya hazırlanıyor. 

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen, çevreci CNG yakıt özelliğine sahip Yeni Conecto Solo ve Conecto Körüklü modellerinin ilk teslimatları 6 ay içerisinde gerçekleştirilecek. 168 adedi Mercedes-Benz Conecto Körüklü CNG ve 105 adedi de Mercedes-Benz Conecto Solo CNG olarak belirlenen engelli erişimine uygun otobüsler; elektronik süspansiyon, tam otomatik dijital klima, sessiz ve titreşimsiz çalışan motor gibi yüksek konfor özelliklerinin yanı sıra; elektronik fren yönetimi, yangın ikaz ve söndürme sistemi, devrilme dayanımı gibi güvenlik özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

Ayrıca tüm otobüsler; COVID-19 salgınına karşı geliştirilen, her iki dakikada bir aracın içindeki havanın sürekli ve tamamen yenilenmesini sağlayan aktif klima yazılımı ve virüsleri yüzde 99,9 oranında tutma özelliği olan aktif filtrelere de sahip.  

YAVAŞ: “GEREKLİ ALANLARA YATIRIMLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

26 Mayıs 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilen törenle; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ile ihale sözleşmesini imzalayarak teslimat takvimini başlaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, teslimat töreninde yaptığı konuşmada; “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevimize başladığımız gibi, Ankaralıların ihtiyaçlarını tespit ederek gerekli alanlarda yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bugün açmış olduğumuz ihalenin en önemli aşamalarından birisi daha nihayete erdirmiş bulunuyoruz. . EGO Genel Müdürlüğü bünyesine katılacak otobüslerin yüzde 90’ının çevre dostu CNG yani doğalgazlı olması gerektiğine karar vermiştik. Ayrıca bu kapsamda 2 adet ‘Doğalgaz Dolum İstasyonu’nun ihale süreci de devam ediyor. Tüm bu çabalarımız, Ankara halkının kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasının yanı sıra, geleceğimize daha yeşil bir çevre bırakmak içindir.“ dedi.

CNG YAKITLI OTOBÜSLER 6 AY İÇİNDE ANKARALILARLA BULUŞUYOR

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, törende yaptığı konuşmada; “Mercedes-Benz Türk olarak, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olan ve Ankara halkı ile buluşturulacak otobüslerimizin de üretileceği İstanbul-Hoşdere Otobüs Fabrikamızda 25 yılı aşkın süredir hizmet veriyoruz. Bugün burada Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretilecek toplam 273 adet CNG yakıtlı Conecto otobüsümüzü 6 ay içinde Ankaralılarla buluşturacak olmanın haberini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

CNG’Lİ OTOBÜSLER TÜRKİYE’DE 2 FARKLI SEÇENEKLE SUNULUYOR

Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen CNG’li Conecto’nun “Solo” ve “Körüklü” olarak iki versiyonu bulunuyor. Next Generation Conecto Projesi kapsamında üretilen araçlarda 12 ya da 18 metrelik versiyonlar sunuluyor. CNG’li Conecto modellerinde yeni 7,7 litre hacimli M 936 CNG motor, özellikle bu otobüslerin kullanımı için tasarlandı. 1.200 Nm tork üreten motor, dizel Euro 6 standartlarından daha düşük emisyon değerlerine sahip olması sebebiyle daha çevreci özellikler gösteriyor. Bu motorun kompakt yapısı, aynı zamanda hafiflik, servis bakım kolaylığı ve genel anlamda düşük yakıt tüketimi sağlıyor.