HaberOrtak

“KOMBİNE TAŞIMACILIK EKONOMİYE DEĞER KATTI”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl 5,1 milyon ton kombine ihraç taşıması ile ithalat kapsamında toplam 4,9 milyon ton kombine yük taşıması gerçekleştirildiği aktarılırken, ihracat ve ithalat toplamında da 10 milyon ton yük gemi ile demir ve kara yolu taşıması yapıldığı bildirildi. 
Açıklamada, TCDD İzmir Alsancak Limanı'nda Bakanlığın izni ile yeniden başlatılan Ro-Ro operasyonlarıyla ilgili yıllık 2 milyon dolar gelir elde edilmesinin hedeflendiği aktarıldı.
Kombine taşımacılığın ülke ekonomisine değer kattığı vurgulanan açıklamada, kombine taşımacılık kapsamında 2019'da Mersin, İzmir, Aliağa (Biçerova), İskenderun, Payas, Sarıseki, Bandırma ve Derince'ye demir yoluyla gelen ihraç yüklernini buralardan, TCDD Alsancak limanlarından deniz yolu ile ihraç edildiği ifade edildi.
İthalat yoluyla limanlara getirilen yüklerin, "liman-demir yolu-liman-kara yolu-demir yolu" kombinasyonlarıyla taşındığı belirtilen açıklamada, Geçen yıl bu kapsamda kömür, demir cevheri, plastik ham maddesi, kimyasal ürünler, elektronik eşya, çelik ürünleri taşındığı ifade edildi. Asyaport Limanı'na gelen ihraç ve ithal yükler kara yolu + demir yolu bağlantısı ile Ömerli ve Tekirdağ istasyonları üzerinden taşındığı ifade edilen açıklamada, Asyaport Limanı'na gelen ihraç ve ithal yükler kara yolu + demir yolu bağlantısı ile Ömerli ve Tekirdağ istasyonları üzerinden taşınmakta olduğu belirtildi.
2 Ro-Ro gemisine aynı anda hizmet verilebilmesi için mevcut rıhtımların uygun olduğu belirtilen açıklamada, yeterli araç stoklarının çevre yolu bağlantıları ile hizmet vermeye hazır durumda bulunduğu aktarıldı. (AA)