Radyo Haber

HUKUK DANIŞMANLIĞI ŞİRKET MALİYETİNİ DÜŞÜRÜYOR

Kurt and Partners Yönetici Ortağı Avukat Özlem Kurt, şirketlerde ve ticari faaliyetlerde hukukun önemine dair ST Endüstri Radyoda açıklamalarda bulundu.

İş dünyası açısından bakıldığında hukuk hizmetinde bakış açılarının değiştiğini ve şirketlerin büyüklüğüne veya yabancı sermaye ile beraber iş yapmalarına göre farklılık gösterdiğini ifade eden Kurt,  tamamen Türk ve belirli ölçeğin altındaki şirketlerin hukuka bakışının aynı olmadığını belirtti.

YABANCILAR HUKUK KONUSUNDA DAHA HASSAS

Bankacılık, enerji gibi regüle sektörlerin kendilerine özgü mevzuatları olduğu için genel hukuki uyumluluk haricinde aynı zamanda sektörel regülasyonlara da uyumlu oldukları için farkındalıklarının daha yüksek olduğunu ifade eden Kurt,  yabancıların şirketlerin hukuki alt yapıyı sağlaması konusunda hassas br yapıları olduğu için de bu şekilde iş yapan firmaların hukuk açısından uyumluluk seviyesinin yüksek olduğunu belirtti.

HUKUK DANIŞMANLIĞI MALİYETİ DÜŞÜRÜYOR

Kurt, Türkiye’de çoğu şirketin büyük ölçekli olmadığını ve aile şirketlerinin fazla olduğunu dile getirirken bu şirketler için hukuk hizmetinin ancak bir dava söz konusu olursa hizmet alımı kalemi olarak görüldüğünü ifade etti. Hukuk danışmanlığı hizmetinin maliyeti düşürücü olduğunu da vurguladı. Kurt,” Ülkemiz açısından değerlendirdiğimizde dava süreçleri çok uzun süren ve oldukça maliyetli süreçlerdir. O nedenle davanın olmasını nasıl önleyeceğimize bakmak, hukuk hizmetine en doğru bakış açısıdır.” dedi.

HUKUK HİZMETİ ALMAK DAHA ETKİLİ 

Türkiye’deki şirketlerin iyi günde kötü senaryoları düşünmediğini ve buna hazırlıklı olmadığını belirten Kurt, sözleşme yapma sürecinin iyi günde ve daha sonra kötü günlerde çıkacak problemlerin önlemini almak açısından önemli olduğunu kaydetti.

Kurt,” Ticaret hayatı çok hızlı ilerliyor. Maalesef hukuki gereçleri karşılama anlamında o hıza hukuk yetişmeyebilir.” dedi.

Kurt, dışarıdan hukuk yardımı alındığında süreçlerin daha etkili ve kontrollü bir şekilde ilerleyeceğini de sözlerine ekledi.