HaberOrtak

SAVUNMA SANAYİNE YENİ ÜS GELİYOR! GERİ SAYIM BAŞLADI

ASELSAN'ın Konya'da konumlanan yeni üretim tesisi, ASELSAN Konya Silah Sistemleri (AKSS) Fabrikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 17 Aralık'ta faaliyete geçmesi bekleniyor.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ile birlikte geri sayımın başladığı fabrikayı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

"YENİ NESİL SİLAH SİSTEMLERİNİN ÜRETİLECEĞİ ÜS OLACAK"

Altunyaldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ziyaret sonrasında şu ifadeleri kullandı:

"Konya Savunma Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu ve Sanayi Odası Başkanımız Memiş Kütükcü ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 17 Aralık’taki açılışa hazır 
ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası’ndaki son çalışmaları yerinde inceledik. Sadece savunma sanayiinde değil yüksek teknolojili ve katma değerli üretimde bir cazibe merkezi olacak Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'ndeki en stratejik yatırımlardan birisi olan fabrika, yeni nesil silah sistemlerinin tasarımının ve üretiminin gerçekleşeceği bir üs olacak."

1 YILDA İNŞA ETTİ

Firma, Türk savunma sanayinin Ankara dışında, Anadolu’daki üssü olacak yeni tesisi, 24 iştirakçi ile birlikte 1 yılda inşa etti.

Üretim ve Ar-Ge olmak üzere 2 tesisten oluşan fabrikanın 63 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 300 milyon metrekaresinde hizmet verecek ve tesiste 820 mühendis ve 400 teknik eleman görev alacak.

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'nde ayrıca Silah Test Merkezi bulunacak, merkezde üretilen silahlar test edilerek, müttefik ülkelere gönderilebilecek. (AA)