Günümüz gıda ürünlerinde ambalaj, uzun ömürlülük ve güvenilirlik kritik öneme sahip hale gelirken, artık işlenmiş gıdalar sayesinde arzu edilen her yiyecek ve içeceğe her mevsimde ve istenen lezzette rahatlıkla ulaşılabiliyor. Gıda ve içecek ürünlerindeki tüm ayırt edici özelliklerin mutfağında ise uzman partnerler eşliğinde devreye alınmış “otomasyon sistemleri” yer alıyor. Bu ay, ünlü peynir markası Muratbey’in fabrikasını ziyareti ederek tüm üretim süreçlerini kapağa taşıdık. 
Uşak’ta peynir üretmek amacıyla 1992 yılında ilk üretim tesisini açan ve patentli peynir formları ile tüm Türkiye’nin haklı beğenisini kazanan Muratbey, kurulduğu günden bu yana otomasyon sistemine oldukça önem verirken, üretim tesislerinin kontrolünü bir araya toplayacağı büyük bir otokontrol birimi yatırımını da başlattı. Muratbey’in Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol ile yaptığımız keyifli röportajın detaylarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 

***
Bu ay Makina İmalat Sanayi bölümünde yer verdiğimiz Sabır Makine fabrikasına otomasyon partneri GMT Endüstriyel ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Ar-Ge & Üretim Müdürü Haki Sabır, “Ünitelerimizin güvenli, profesyonel bir yazılım tarafından kontrol edilmesi, online müdahale edebilme imkanı sağlaması ve arıza takibinin kolay kullanımı bizim için büyük avantaj. GMT Hareket Kontrolü ve PLC programlama konularında dışa bağımlılıktan bizleri kurtardı” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Bu ayın son fabrika ziyaretini, günümüzde ağırlıklı otomotiv ana sanayine 1. tedarikçi olarak hizmet sunmaya devam eden Elatek Kauçuk’a gerçekleştirerek; Tofaş, Ford, TEMSA, Volkswagen Grubu, Fiat Grubu gibi Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üreticilerileriyle çalışan markanın Satınalma & Lojistik Müdürü Yakup

Değirmencioğlu ile veri toplama sistemi yatırımlarının verimlilik takibine nasıl katkılar sunduğunu konuştuk. 

Keyifle okumanız dileğiyle…