Her yıl pazardaki büyüklüğünü en az yüzde 5 oranında artıran gıda ve içecek sektörü, üretimden sevkiyatına, pazarlamasından tüketiciye ulaşımına kadar oldukça geniş bir süreçle yönetiliyor. Sektörün dinamiklerini oluşturan en önemli etken ise fabrikalardaki depolama alanları… Günümüzün en modern teknolojileri ile hazırlanan depoların can alıcı noktası ise fabrikada en az üç depolama alanına yer verilmesi ve ürünlerin besin değerlerine zarar vermeyecek şekilde soğutma sistemlerinin kurulması. Gıda sektörünün dev isimleri, yatırımlarını yaparken tüm bu özellikleri göz önünde tutuyor ve günümüzün teknolojilerine fabrikalarında yer veriyor.

Gıda ve içecek ürünleri başlığı altında bir araya getirdiğimiz sektör, aslında süt ve süt ürünlerinden başlıyor, dondurulmuş ürünlere, maden suyuna kadar uzanıyor. Hal böyle olunca da her bir ürün gamına özel depolama çözümleri ön plana çıkıyor. Her gıda fabrikasında en az üç depolama alanı bulunurken, her bölüm ise ihtiyaca özel bir sistemle hazırlanıyor. Bilhassa soğutma depoları ve ham maddelerin saklandığı alanlar besin değerleri bozulmayacak şekilde özenle hazırlanıyor.

Eylül sayımızda süt ve süt ürünlerinin önemli markalarından biri olan Teksüt fabrikasının söyleşisine dergimizde yer verdik. Maden suyu alanında ise Türkiye pazarında yüzde 30 paya sahip olan Beypazarı Maden Suyu’nun depolama çözümlerini öğrendik.

Ekim sayımızda Türkiye’nin önemli fabrikalarını incelemeye devam edeceğiz.

Keyifle okumanız dileğiyle…