21. yüzyılın en fazla artış gösteren konularından biri de elektronik cihaz kullanımıdır. Endüstride, ticari binalarda ve meskenlerde üretim araçlarından büro makinelerine, beyaz ve kahverengi eşyadan konfor, günlük yaşam ve emniyet cihazlarına kadar her yer elektroniğin nüfuz alanı haline gelmiş bulunmaktadır. Girdiği her yere sessizlik, kesinlik, düşük enerji gereksinimi, minyatürleşme, hızlılık gibi üstünlükler kazandıran elektronik ne yazık ki gerilim dalgalanmalarına karşı hassastır. Anlık gerilim dalgalanmaları elektronik cihazları yaşlandırır. 


Gerilim dalgalanmaları güç kalitesi kavramının temel bileşenidir. Kaliteli güç dalgalanmayan güçtür. 


Nominal aralıkta gelen güç yalnızca cihazın işlevini destekler, normal ömrü kısaltmaz, işlev kesintilerine neden olmaz. Kalitesiz güç ise paslanmanın metaller üzerinde yarattığı etkiye benzer; tıpkı metali yiyip bitiren pas gibi elektronik cihazların ömürlerini sinsice yer.


Elektrik şebekeleri kaotik yapıdadır ve hiçbir elektrik şebekesi sürekli temiz güç veremez. Bu nedenle de güç kalitesini iyileştirmek görevi prizlerden sonra başlar. Bunun için ya üreticiler cihazlarına darbe gerilim sönümleyici/hat koşullandırıcı koyacak ya da kullanıcılar kendi cihazları ile şebeke arasına bunları yerleştireceklerdir. Konuya dikkat edilmemesi ucuza mal aldığımızı zannederken elektronik eşyalarımızın ömürlerini kısaltmakla sonuçlanmaktadır.