Üretim dünyasının vizyoner oyuncuları; günümüzde fabrika ya da hat yatırımlarını planlarken; içinde bulunduğu ve hizmet verdiği sektörlerin taleplerine uygun olarak dinamik, esnek ve hızlı hareket etmek zorundalar. Çünkü günümüzde, sanayi tarihi boyunca görülmeyen hızda yeni ürünler çıkıyor, yeni ürünlerde ise pek çok yeni özellik hayatımıza giriyor. Bu nedenle yatırım kararı verirken eski metodlardan ve alışkanlıklardan kurtulmak gerekiyor.  Hatta fabrikanın hem kendi içinde hem de tedarikçileri ile real-time haberleşme odağında esnek imalata yönelmesi, global rekabetin yeni normali olarak görülüyor.

Plastik Kauçuk konusunu incelediğimiz 2018'in son sayısında, akıllı ve esnek imalata yönelmiş vizyoner bir markayı kapağa taşıdık. Plastik enjeksiyondan sevkiyat aşamasına kadar hiçbir şekilde manuel işçilik devreye girmeden; plastik, baskı, montaj, kontrol proseslerinin otomatik olarak yapıldığı, TÜBİTAK tarafından destekli, yaklaşık 2,5 milyon TL’lik akıllı ve esnek imalat sistemi projesine devam eden Alpplas'ın Ar-Ge, Teknoloji ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt ile bir araya gelerek fabrikalarındaki dijitalleşme çalışmalarını konuştuk.   

                    ***    

Ayın Röportajı'nda Endüstri 4.0 sürecine, akıllı fabrikalar alanında çözümler sunan Leuze Electronic'in Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü Tolga Çorman'ı ağırladık. 
Sektördeki önde gelen oyuncuların Endüstri 4.0 dönüşümüne olanak sağlayan birbirinden farklı inovatif çözüm ve uygulamalarına yine Aralık 2019 sayımızın içeriğinde yer verdik, keyifle okuyacağınıza inanıyoruz.

2019'un herkese; sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle, mutlu yıllar…