Tüm dünyayla birlikte Türkiye’deki şirketler de çevresel, sosyal ve yönetişim konularındaki performanslarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. 

Zorlu Enerji de bu gelişmeler doğrultusunda sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi haline getirdi. Tüm faaliyetlerinde çevreye duyarlı, paydaşlarının beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda da iki yılda bir ‘Sürdürülebilirlik Raporu’ yayımlamaya devam ediyor. Zorlu Enerji, bu rapor ile hem karbon emisyonlarının azaltılması hem kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılması hem de enerji verimliliği ile ilgili çalışmalarını bir araya getiriyor. 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÖNETİŞİM KARNESİ GELİŞTİRİLDİ 

Argüden Yönetişim Akademisi, bu çalışmalar neticesinde kendi alanında en iyi şirketlerin sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ilgili Sürdürülebilirlik Yönetişim Karnesi’ni geliştirdi.Bu kapsamda şirketlerin çalışmalarını nasıl yürüttüğünü ve yönettiğini tanımladı.  Etki odaklı bir araştırma niteliğinde olan bu çalışma ile uygulama etkinliğinin artırılması hedefleniyor. Akademi, SG Puan Kartı’nı sürdürülebilirlik yönetişimindeki iyi uygulamaları vurguluyor. Ayrıca uzun vadeli değer yaratma için ölçüm araçları sağlayarak iş dünyasını sürdürülebilir bir geleceğe doğru motive ediyor. Şirketlerin sürdürülebilirlik çabalarının yönetişim kalitesi ise; rehberlik sağlama, uygulama, yönetim kurulu gözetimi ve döngü boyunca sürekli öğrenme kriterleri altına değerlendiriliyor.

212 ŞİRKET DAHİL EDİLDİ 

Beş farklı gruplandırmanın yapıldığı araştırmaya Almanya, Amerika, Çin, Güney Afrika, Hindistan, İngiltere ve Türkiye borsalarının sürdürülebilirlik endekslerindeki 212 şirket dahil edildi. Akıllı Hayat 2030 vizyonu ve sürdürülebilirlik çalışmaları sayesinde araştırmaya Türkiye’den giren 12 şirketten biri olan Zorlu Enerji, Sürdürülebilirlik Liderleri arasında tek yenilenebilir enerji şirketi olarak da öne çıktı.