GLOBALDE NÜKLEER VE GÜNEŞ ENERJİSİ YÜKSELİŞTE GLOBALDE NÜKLEER VE GÜNEŞ ENERJİSİ YÜKSELİŞTE

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Sıfır Atık Belgesi aldı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Zorlu Gayrimenkul Grubu Başkan Vekili Billur Demet Atan, Zorlu Holding Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için çeşitli proje ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Çalışmalarımız kapsamında Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurduk. Bu sistem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Belgesi'ne layık görüldü” dedi. 

Zorlu Alışveriş Merkezi başta olmak üzere Zorlu PSM, Raffles İstanbul, konut ve ofislerde 622 farklı alan bulunuyor. Bu alandan atıklar öncelikle toplanıyor ve 12 bölümde ayrıştırılıyor. Atığın türlerine göre 21 sınıflandırma yapılıyor. Lisanslı firmalara verilerek yılda yaklaşık 1.000 ton değerlendirilebilir atığın geri dönüşümü elde ediliyor. Ayrıca Atık Getirme Merkezi ile çevresindeki diğer konut ve yaşam alanlarında oluşan atıkların toplanmasına da destek oluyor. Zorlu Center, akıllı sistemler ile su tasarrufu konusunda oldukça verimli sonuçlar elden ederken, "ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi" ve uyguladığı akıllı enerji yönetimiyle enerji tasarrufunda örnek alınacak işlere imza atıyor.

"DOĞAYI VE İNSANI KORUMAYI AMAÇLIYORUZ"

Atan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Zorlu Center'ın sürdürülebilir bir dünya ve gelecek nesillere daha güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz. Birçok sektöre örnek oluşturabilecek bir sistem kurduk. Her detayı hesapladık, düşündük. Örneğin, kullanım dışı olan dizüstü bilgisayar ve cep telefonları elektronik atık kapsamında değerlendiriliyor. Elektronik aletlerin içlerinde bulunan pilin veya bataryanın çıkarıldıktan sonra, dizüstü bilgisayar ve telefonlar elektronik atık, pilin veya bataryanın ise atık pil kapsamında ayrıştırılıp ayrı ayrı atılması gerekiyor. Bu atıklar tehlikeli sınıfa girdiği için bu ayrıştırmanın yapılması önemli." (AA)