Günümüzde üretim yapan firmaların değişen müşteri taleplerine daha hızlı cevap verebilmesi ve gelişmelere adapte olabilmesi için ihtiyaç duyulan esneklik, yazılım bileşenleri ve artan otomasyon seviyesine sahip olmakla elde edilebiliyor. Ancak bu durum giderek daha karmaşık sistemlere yol açıyor. Planlı bakımlar da dahil olmak üzere sistemde yaşanabilecek aksamalar, üretim sürecini zorluyor ve maddi kayıplara yol açabiliyor. Weidmüller, bu noktada firmalara u-link uzaktan erişim servisi ile uzaktan erişimden saha düzeyine kadar iletişim kurma olanağı sağlayan esnek bir uzaktan bakım çözümü sunuyor. Weidmüller’in yeni nesil teknolojisi u-link, web tabanlı uzaktan erişim hizmeti, güvenlik routerları ve ethernet switchler gibi ağ bileşenleri, entegre web sunucusuna sahip u-remote I/O sistemi ve ek haberleşme sağlayan otomasyon bileşenleri özelikleri ile dikkat çekiyor. 

MAKİNE VE EKİPMANLARA HIZLI ERİŞİM

Weidmüller u-link çözümüyle, makine ve ekipmanlara hızlı ve güvenilir erişim sunarken üretim tesisleri, kullanıcı, erişim hakları veya firmware versiyonlarının etkili bir şekilde yönetilmesini sağlıyor. Sezgisel bir şekilde kullanım imkânı sunan u-link ara yüzleri, uzmanlık bilgisi gerektirmeden kolay ve hızlı bir şekilde yapılandırılıyor ve ilgili proseslere uyumlu hale getiriliyor. Sunucu bakımlarının yapılacağı süreçte de kullanıcı tarafında herhangi bir bağlantı kopması yaşanmıyor. Avrupa'daki güvenli sunucular, uzaktan bakım sırasında farklı IT sistemler ile uyumlu bir şekilde çalışıyor.

KOLAY İŞLEM, GÜVENLİ HİZMET VE KAPSAMLI FONKSİYONELLİK 

u-link’ in kolay işlem avantajı sayesinde VPN sertifikaları veya VPN sunucu ve istemcilerini yapılandırmaya gerek kalmadan sadece bir tık ile makinelere bağlanılabiliyor. Bu yeni nesil teknoloji, Federal Almanya Bilgi Güvenliği Bürosu'nun tavsiyelerine uygun güvenli uzaktan erişim sunuyor. Açık cihaz topolojisi, bilgi aktarımı için çok sayıda kapsamlı fonksiyon sunuyor. Güvenli uzaktan bakım ve uzaktan teşhis çözümünün yanı sıra daha az yapılandırma çabası, özelleştirilmiş sistem yönetimi, durum izleme ve durum raporlama, tesis erişimi özellikleri ile birçok avantaj sağlıyor. Makine imalat şirketleri ve tesis operatörleri için en doğru uzaktan bakım çözümünü sunan u-link sayesinde, derinlemesine bir IT uzmanlığına sahip olmaksızın sistemlerin üretkenliği hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde artırılabiliyor. 
 
BİRDEN FAZLA TESİS VE KULLANICI İÇİN KOLAY YÖNETİM

Weidmüller tarafından geliştirilen u-link’ in sade ve basit yapısı, birden fazla tesis ve kullanıcı için kolay bir yönetim sağlıyor. u-link; sezgisel işletim ve bağımsız hesap yönetimi, hesaba özel sunucu ve veri tabanı oturumu sayesinde tutarlılığı, sorun giderme için anlaşılır panel, servis bilgisayarından VPN tünelinin uzaktan başlatılması, sürekli bağlantı kaydı sayesinde tam şeffaflık sağlaması ve Federal Almanya Bilgi Güvenliği Bürosu’nun tavsiyelerine uygun güvenlik imkanı avantajları ile öne çıkıyor.