AG Parafudr sistemlerinde genellikle yıldırım darbesinden korunmaya odaklanılıyor ve ürünler bu yönde tercih ediliyor. Ancak cihaz hasarlarının yüzde 70’i şebeke darbelerinden ve ani aşırı gerilim dalgalanmalarından dolayı oluyor. İç aşırı gerilimlerde tesis içerisinde cihaz kart arızalarının oluşmasının yüzde 57 sini oluşturuyor. Kimya mühendisleri Odası’nın hazırladığı 2020 yılı endüstriyel yangın raporu, yüzde 67 oranında elektriksel kıvılcım kaynaklı yangın meydana geldiğini ve ani pikler kıvılcımın en önemli nedeni olarak karşımıza çıktığını ortaya koyuyor. 

Tip 2 Parafudrlar hayatımızın sürekli içerisinde olan ve hemen hemen her gün meydana gelebilen darbelere karşı sistemlerimizi koruma altına alıyor. Ayrıca yangın riskini de engelleyerek önemli bir görev üstleniyor. 

HER TESİSE KOLAYCA UYGULANABİLİYOR 

Raycap PROTEC C Serisi Tip 2 Parafudr ürününün monofaze ve trifaze seçenekleri bulunuyor. Bu sayede tüm tesislere uygulaması kolayca yapılabiliyor. PROTEC C serisinin 25 nanosaniyede devreye girme özelliği bulunuyor. afetec teknolojisi özelliği sınırsız sayıda darbeyi sönümleyebilmesine olanak sağlıyor. 

Normalde piyasadan seçilen herhangi bir ürün sadece Mov teknolojisine sahiptir ve ortalama 5 kez ve kapasitesinin üzerinde 1 kez koruma yapıp devre dışı kalacaktır. Ancak Safetec teknolojili ürünler mov + gdt hibrit teknolojisi ile kapasitesinde sınırsız sayıda darbeyi koruma altına alabiliyor. Bu sayede uzun ömürlü koruma sağlıyor. Ek kartuş maliyetinden sizleri koruması da ekonomik özelliğini öne çıkarıyor. Raycap Tip 2 parafudrların bir diğer ekonomik avantajı ise sigorta zorunluluğunu ortadan kaldırmasıdır. Çünkü ürün sigorta entegreli olarak pazara sunuluyor. Kısaca Raycap PROTEC C TİP 2 PARAFUDR serisi, maksimum koruma ve minimum maliyet avantajı ile tesisleri koruma altına alıyor. 

Raycap PROTEC C TİP 2 parafudr Serisi maksimum 40ka şebeke darbesi, hamonik, ani gerilim yükselmelerine karşı koruma sağlıyor. Yeni Seri PROTEC T2 Serisi ise 65ka maksimum darbe koruması ile bu konuda konusunda lider durumda yer alıyor. Raycap TİP 2 AG Parafudr ürün grubu Slovenya’da faaliyet gösteren üretim tesisinde üretiliyor. Ayrıca IEC 61643-11:2011, IEC 61643-11:2012, UL 1449 standartlarına uygun olarak tasarlanıyor. 

Tip 2 AG Parafudr ürünleri sisteme paralel olarak montajı yapılıyor. Paralel uygulamada parafudra giriş sağlanıyor ancak çıkış yapılamıyor. Fazlar, toprak ve nötr hattı minimum 6 mm2 kesitli kablo ile montajının yapılması gerekiyor. Bu noktada kablo uzunluklarının 50 cm’i aşmaması önem arz ediyor.