TÜSİAD Avrupa Yeşil Mutabakatı Söyleşileri serisinin dördüncüsü “Sürdürülebilirlikte Yeni Trendler” temasıyla, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper’in katılımı ile gerçekleşti. Organizasyonun moderatörlüğünü TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yatırım Ortamı Yuvarlak Masa Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu üstlendi. Söyleşide “Sürdürülebilirlikte Yeni Trendler” başlığı ele alındı. İş dünyasının değişen trendlere cevabı, fırsatları ve zorlukları ele alındı. 

“VAADİMİZ İÇERİSİNDE 3 ÖNEMLİ NOKTA VAR”

Programda konuşma gerçekleştiren Cenk Alper, Sabancı Holding olarak sürdürülebilirlik konusundaki vaatlerimiz topluluğumuz içerisinde geniş bir karşılık buluyor. 60 bin çalışanımız topluluk vaadimizi yürekten sahiplendi. Yeni fikirlerle ve projelerle bu işe katkıda bulunmak için çalışıyorlar. Topluluk vaadimiz içerisinde 3 tane önemli nokta bulunuyor. İlki, sürdürülebilir yaşamı tüm işlerimizle, vakfımızla ve üniversitemizle destekleyeceğiz. İkincisi bu işlerde öncü olacağız. Önce olabilmek için öncü kuruluşlar yaratacağız. Üçüncüsü ise Türkiye ile dünya arasında bir köprü vasifesi göreceğiz” dedi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NOTUMUZ İKİ KADEME YÜKSELDİ

Dünyada yatırımcıların hisse alırken sadece finansal tablolara bakmıyor. Ayrıca Alper, “MSCI rating ve diğer sürdürülebilirlik endekslerinin de yatırımcıların yakından takip ediyor. 9 ay içerisinde MSCI rating değerleme kuruluşunda iki not yükseldik. İşe başladığımızda B notuna sahiptik. 4 ay içerisinde ise BBB noktasına geldik. Bu da tüm çalışanlarımıza büyük bir motivasyon sağlıyor" dedi.