Ticari ve endüstriyel çatılardaki GES tasarımını daha hızlı ve kolay hale getirmek için, SolarEdge, ücretsiz, web tabanlı GES tasarım aracına çeşitli yeni özellikler ekliyor. Tasarım sürecinin her aşamasında eklenen yeni özellikler sayesinde bu tasarım programı (Designer) her zamankinden daha güçlü.

Ticari projelerde öz tüketimin en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olmak için, kullanıcılar artık fabrikalar, perakende mağazalar ve ofis binaları gibi tipik enerji tüketim modellerini temsil eden farklı ticari yük profilleri listesinden en uygun tüketim profilini seçebilirler. Ayrıca modelleme de, çoklu nesne seçimi, kopyalama-yapıştırma ve gelişmiş kenar hizalaması dâhil olmak üzere çeşitli yeni özelliklerle de kolaylaştırılmıştır.

Designer, ticari ve endüstriyel çatı üzeri güneş sistemlerinin elektriksel tasarımı için, artık bir tık ile SolarEdge’in esnek tasarım kurallarını hızlıca ve kendiliğinden uygulayarak, otomatik olarak dizileri tasarlama özelliği sunmaktadır. Kullanıcılar, kablolaması yapılmış panel bloklarını çoğaltarak ve bir araya getirip dizi haline getirerek, sistem boyutunu kolayca ve hızlı bir şekilde büyütebilirler.
Sektörel kıyaslama ölçütleriyle karşılaştırıldığında, Designer planlanan ve tasarlanan güneş enerjisi sisteminin beklenen enerji üretimine ilişkin öngörü sağlayarak son derece hassas ve doğruya yakın enerji simülasyonları ve raporlar sunar. Bu simülasyonlara, enerji simülasyonu hesaplamasının ve sistemde olabilecek ek kayıpların da bir parçası olarak gölgeleme analizleri dâhil edilmiştir. Sistem kayıpları için geliştirilmiş seçenekler arasında kirlenme ve kar, ısıl kayıplar, ışığa bağlı bozulma (LID),  panel açısına göre yansıma kayıpları (Incidence angle modifier-IAM) ve sistemin herhangi bir nedenden ötürü çalışmadığı süre sayılabilir. GES tasarımını optimize etmek için detaylı ışıma analizi de dâhil edilmiştir.