Dünya genelinde alçak gerilim elektrik tesisatı ve dağıtımı sistemleri ile ilgili ürün ve çözümler sunan Hensel Elektrik, 2022 yılında solar enerji sistemlerine yoğunlaştı. Bu alanda hayata geçen projelerin önemli ihtiyaçlarına odaklandıklarını belirten Hensel Elektrik San.ve Tic. Ltd. Şti. Teknik Pazarlama Mühendisi Mehmet Çelikkol, “2022 yılında Hensel Elektrik olarak solar enerji sistemleri alanına yoğunlaşarak yüksek kaliteye sahip çözümlerimizle fark yaratıyor ve projelere değer katmaya çalışıyoruz. Sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübemizle birlikte yaptığımız gözlem sonucunda bu alanda en büyük ihtiyaç, zorlu ortam koşullarının üstesinden gelebilecek ve uzun kullanım ömrüne sahip yüksek kalitedeki ürünlerin eksikliğidir. Hensel olarak bu alandaki ürünlerimizle sektörün bu önemli ihtiyaçlarını gidermeye çalışmakta, müşteri ve paydaşlarımıza kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyor ve bunun için özverili bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.     

ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR

Hensel Elektrik olarak sunduğunuz ürün ve hizmetler hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Hensel Elektrik olarak ürün ve çözümlerimiz dünya genelinde alçak gerilim elektrik tesisatı ve dağıtımı sistemlerinde, özellikle de zorlu ortamlarda kullanılmaktadır. Çözümlerimiz, bugüne kadar Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde yürütülen önemli projelerde kullanılmış olup projelere değer Katmaya devam etmektedir. Ürünlerimizin her süreçte kalite anlayışı ile üretilmesi, teknik bakış açımız, değer katma motivasyonumuz ve esnek kullanım imkanı sağlaması bir çok farklı proje ve yatırımda HENSEL Elektrik olarak tercih edilmemizi sağlamaktadır. Hensel Elektrik, yüksek Alman kalitesi ve teknolojisi ile ürettiği buat, sigorta kutusu, modüler dağıtım panoları ve zorlayıcı ortamlara özel çözümleri farklı sektörlerde müşterilerimize geniş bir ölçüde değer katmakta ve hizmet vermektedir. 

Son dönemde yatırımların yoğun olduğu güneş enerji projeleri için Hensel Elektrik’in solar enerji sistemleri alanında müşterilerine sunduğu çözümlerden bahseder misiniz?

Hensel Elektrik firması olarak, kurulmuş veya kurulacak olan tüm tiplerdeki Güneş Enerjisi Santralleri (Arazi, Çatı, Yüzen, vb.) ve özellikle de büyük güçlü arazi tipi santraller için; Proje özelinde en yüksek faydayı getirecek şekilde dizayn edilmiş Alçak Gerilim (AC ve DC) Pano Sistemleri (DC Dizi Toplama Panosu, AC Toplama Panosu, Güvenlik ve IT Sistemleri için Panolar, Batarya Pano, Şarj Panosu) ve uygulamaya yönelik bağlantı buatları çözümlerimizi sunmaktayız.

Dağıtım panoları rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir alan. Siz rekabette hangi alanlarda fark yaratıyorsunuz?

Son yıllarda yapılan yatırımların artması endüstriyel tesisler ve ticari binalardaki elektrik alt yapısının önemini bir kez daha arttırmıştır. Dağıtım panoları alanında güvenilir bir elektrik tesisatı bağlantısı sağlamak için yüksek kaliteye sahip ürünler tercih edilmelidir. Üstün Alman teknolojisine sahip Hensel modüler dağıtım panoları bu alanda fark yaratmaktadır. Bunun yanında müşteri yaklaşımlarımız, teknik yetkinliklerimiz ve tecrübemiz diğer fark yarattığımız değerlerimizdir. Modüler yapıya sahip bu ürünleri kullanıcı istediği şekilde ve yönde genişletebilmektedir. Aynı zamanda bu ürünler yüksek IP koruma derecesi sayesinde toz ve suya karşı koruma sağlar. Zorlu dış ortamlarda sorunsuz bir şekilde çalışabildiği gibi UV ışınlarına karşı da korumalıdır. 

Birçok sektöre hitap eden ürünler geliştiriyorsunuz. 2022 yılında ağırlıklı olarak hangi sektörlere yoğunlaştığınız? O sektörlerin ihtiyaçlarından bahsedebilir misiniz? 

Hensel Elektrik olarak sahip olduğumuz esnek ürün portföyümüz sayesinde birçok sektöre ve alana hitap edebilmekteyiz. Son yıllarda yenilenebilir enerjinin öneminin artması ve dünyadaki doğal kaynakların hızla tükenmesi nedeniyle bizler de solar enerji sistemleri alanında daha da çok yoğunlaşmaya, müşterilerimize ve bu alandaki yatırımlara kaliteli çözümler sunmaya odaklanmış bulunmaktayız. Solar enerji sistemleri yatırım açısından son yıllarda altın çağını yaşamaktadır. Özellikle 2021 yılında dünyada yenilenebilir enerjiye verilen önemin artmasıyla birlikte, sahip olunan doğal kaynakların gün geçtikçe daha da değer kazanmasını ve dolayısıyla da bu alandaki yatırımlarında artarak devam etmesini ön görmekteyiz. 2022 yılında Hensel Elektrik olarak bizlerde bu alandaki yüksek kaliteye sahip çözümlerimizle fark yaratarak proje ve yatırımlara değer katmaya çalışmaktayız. Sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübemizle birlikte yaptığımız gözlem sonucunda bu alanda en büyük ihtiyaç, zorlu ortam koşullarının üstesinden gelebilecek ve uzun kullanım ömrüne sahip yüksek kalitedeki ürünlerin eksikliğidir. Hensel olarak bu alandaki ürünlerimizle sektörün bu önemli ihtiyaçlarını gidermeye çalışmakta, müşteri ve paydaşlarımıza kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyor ve bunun için özverili bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

Yıl sonu hedef ve projelerinizden bahsedebilir misiniz? 

Hensel Elektrik olarak müşteri memnuniyetini ön planda tutan, sektörün önceliklerini iyi bir şekilde analiz eden ve buna göre aksiyonlar alan dinamik ve her geçen gün genişleyen bir kadroya sahibiz. Sahip olduğumuz bu değerler sayesinde birçok proje ve yatırıma değer katacağımızı ve geliştireceğimizi düşünüyoruz. Hensel olarak hedefimiz, kaliteli ürün portföyümüzü ve uzman çözümlerimizi ülkemize değer katan daha da çok proje ve yatırımla buluşturmaktır.