İSTANBUL (AA)- Schneider Electric, Avnet ve Iceotope ile beraber sektörün ilk ticari şasi bazlı ve batırmalı sıvı soğutmasına sahip entegre kabinini geliştirdiklerini açıkladı.

Schneider Electric’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, yoğun işlemli uygulamalar için optimize edilen çözüm, enerji verimliliğini artırmak amacıyla yüksek güçlü bir GPU sunucusuyla Iceotope’un sıvı soğutma teknolojisini buluşturuyor.

Avnet, veri merkezlerine veya Edge bilişim ortamlarına sade dağıtım yapmakamacıyla sıvı soğutmalı sunucuyla Schneider Electric’in NetShelter sıvı soğutmalı kabin sistemini entegre ediyor. Yeni nesil veri merkezi yönetimi yazılımı EcoStruxure IT Expert ve dijital servis EcoStruxure Asset Advisor ile birlikte sağlanan bu çözüm sayesinde, sistem EcoStruxure'a uyumlu ve hazır hale geliyor.

Türünün ilk örneği olan sıvı soğutmalı çözüm, yüksek işlem ihtiyacının daha fazla enerji kullanımı gerektirdiği büyük veri analitikleri, yapay zeka ve makine öğrenimi algoritma eğitimi geliştirmesi gibi uygulamalar için son derece ideal. Son dönemde Gartner gibi kurumlar da bu konuda oldukça ilgi çeken raporlar yayınladılar. Gartner’a göre sıvı soğutma takip edilmesi gereken bir teknoloji.

Sıvı soğutma, GPU’ların yüksek güç yoğunluğuna karşın daha yüksek verimlilik, daha düşük işletme maliyetleri, daha yüksek güvenilirlik ve neredeyse sessiz çalışma özellikleri sergiliyor. Avnet, Iceotope ve Schneider Electric talep arttıkça ortaklığa başka sunucu OEM’lerini de dahil ederek tekliflerini genişletmeyi planladıklarını açıkladı.