Enerji tüketiminin önceki senelere göre yüzde 40 oranında artış gösterdiği günümüzde, enerjinin yüzde 80’i fosil kaynaklı üretim tesislerinden sağlanıyor. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Konferansı’nda kabul edilen Paris Anlaşması ile iklim değişikliğine karşı küresel çapta verilen mücadelede iklim değişikliğinin önlenmesi, sıcaklık artışının sabit tutulması hatta azaltılması amaçlanmaktadır. 

KONTEK ENERJİ GELİŞMELERİ DESTEKLİYOR”

İklim değişikliğinin birincil sorumlusu olarak görünen Karbon ayak izi; üretilen sera gazı miktarı açısından bireylerin ve şirketlerin doğrudan veya kullandığı ürünlerin üretimi açısından enerji kullanımıyla dünyaya bıraktıkları zarar anlamına gelmektedir. Kontek Enerji olarak daha yeşil bir dünya için güncel teknolojilerden yararlanarak çevreci projeler üretmeye ve bu anlamdaki gelişmeleri desteklemeye devam ediyoruz.     

''Yeşil Bir Adım'' projemiz ile kişilerin/kurumların uluslararası standartlara uygun karbon ayak izi hesaplamalarını yaparak farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.    

️Gelecek için karbon ayak izimizi hesaplayalım!    
️Dünyamıza verdiğimiz zararın farkına varalım!    
️Yeşil bir adım sertifikamızı sosyal medyada paylaşarak farkındalık challengeını başlatalım!