Knauf, fabrikalarında uyguladığı sıfır atık çalışmaları neticesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık” belgesi almaya hak kazandı. Bakanlık, 2017 yılında başlattığı Sıfır Atık Projesi ile kaynakların verimli kullanmayı, atık oluşumunu engellemeyi ve oluşan atıkların geri kazandırılmasını hedefliyor. 

“GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ KURDUK”

Knauf’un ‘ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası’na sahip olduğunu ve tüm çalışmalarını sistem gerekliliklerine uygun şekilde yürüttüğünü belirten Knauf Genel Müdürü Ali Türker, konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Türker, “Ürünlerin yaşam döngüsü boyunca tüm çevresel ve geri kazanım etkilerini hesaplıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde üretim sürecinden dolayı bazı sıkıntılar oluşuyor. Örneğin kusurlu alçı levha ürünleri ortaya çıkıyor.  Biz sektörümüzde bir ilki gerçekleştirerek İzmit ve Ahiboz’da yer alan iki fabrikamızda geri dönüşüm tesisi kurduk. Geri dönüşüm tesisimiz aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Atık Minimizasyon Tesisi Belgesi” aldı. Kusurlu alçı levha ürünlerini geri kazandırıyoruz ve üretime dahil ediyoruz. Bununla birlikte kusurlu alçı levha ürünlerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ‘Melbes Sistemi’ ile atanan yetkili laboratuvar tarafından gerçekleştirilen analiz sonucu tehlikesiz kategoride yer alıyor.” dedi. 

“ÜÇ ÇEVRESEL ETKİYİ TAKİP EDİYORUZ”

Çevre bilinciyle gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Türker, “Malzemelerin değerlendirilmesi konusunda çimento fabrikalarıyla kapsamlı çalışmalar sürdürüyoruz. Tüm fabrikalarımızda emisyon ölçümlerini düzenli olarak yapıyor, hava, su, toprak için önemli üç çevresel etkinin takip edildiğinin ve negatif etkiler en aza indiriyoruz.  Knauf olarak, kusurlu alçı levhaları bertaraf edip kolay yoldan çözüm bulmak yerine yatırım yapıyoruz. Alternatifleri değerlendirerek, milli servetimiz olan doğal alçıtaşını kağıdından ayırarak üretime tekrar katmak yönünde çok güçlü bir bilgi birikimine ve mühendislik gücüne sahibiz.” dedi.