RES ARAZİYİ VERİMLİ KULLANIYOR RES ARAZİYİ VERİMLİ KULLANIYOR

Isparta’nın Senirce Ovası’na kurulan 5,6 MW’lık güneş enerji santrali devreye alındı ve elektrik üretimine başladı. Trafonun şalterini açarak elektrik üretimini başlatan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Uygulanacak yeni güneş enerji santralleriyle 2023 yılında toplam 20 MW üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Hedeflediğimiz bu üretim kapasitesiyle belediyenin kasasına 10 milyon TL girecek ve yılda yaklaşık 120 milyon TL gelir sağlanacak” dedi. 

“YATIRIMLAR DEVLETİN VERDİĞİ İMKANLARLA YAPILIYOR”

Başdeğirmen, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Seçim öncesinde vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmekten ve sözümüz olmasa da yapılması gereken yatırımları yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu teknolojik de olabilir, günün şartlarına göre her türlü gelişmeyi de kapsayabilir ancak bugün öyle güzel bir açılış yapıyoruz ki bu çok uzun yıllar belediyemize fayda sağlayacak, maddi gelir getirecek bir sistem, Güneş Enerjisi Sistemi. GES yatırımları ülkemizde son zamanlarda en önemli yatırımlardan ve ülkemize katkı sağlayan, milli servete destek veren, kamu yararına olan yatırımlardan biri" dedi. 

GES PROJESİ 9 MİLYON KWH ELEKTRİK ÜRETECEK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Yüklenici Firma Yetkilisi Mehmet Songur, “5,6 megavatlık GES ile Isparta'nın yılda yaklaşık 9 milyon kilovat elektrik üretimi sağlayacak. GES sayesinde araziye 4 bin 500 ton civarında karbon salımının önüne geçilecek. GES sayesinde Senirce köyünün tüm enerji şebekesi de Isparta Belediyesi tarafından yenilenmiş oldu. Bu yatırım sayesinde enerji verimliliği ve enerji kalitesi artacaktır. Isparta Belediyesi’nin 5,6 Megavatlık yatırımı Türkiye’deki belediyeler içerisinde tamamlanmış olan en büyük yatırımdır." dedi. (AA)