İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanılır, havası ve doğası temiz bir şehir bırakmak amacıyla spor tesislerine güneş enerji sistemleri entegre ediyor. Bu tesislerde hem elektrik hem de su tüketiminde tasarruf sağlanıyor. 

650 PANEL İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve SPOR İSTANBUL tarafından işletilen İBB Spor tesislerinde hem enerji hem de su tasarrufu sağlamak amacıyla önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Bu yatırımlar Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü tarafından uygulanıyor. Bayrampaşa’da yer alan Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde 125 binden fazla kişi 426 bin seans yapıyor. Bu tesis içerisinde 260 watt gücünde 650 adet güneş paneli ve 25 adet inverter yer alıyor. Sistem devreye alındığından beri aktif olarak elektrik üretimi gerçekleştiriyor ve yılda yaklaşık 200 MW elektrik üretimi gerçekleştiriyor.  Spor merkezinde bugüne kadar üretilen elektriğin toplam miktarı 776,67 MWh olarak gerçekleşti. 

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

Cemal Kamacı Spor Kompleksi için güneş enerji sistemi yatırımı yapıldı. Bu yatırım kapsamında çatısında 102 adet panel yer alan tesiste elektrik üretimi yapacak alt yapının kurulum ve sözleşme çalışmaları devam ediyor. Sistem bağlantıların tamamlanmasıyla devreye alınacak. Bu yatırım ile tesis kendi enerjisini kendisi üretecek.