Enerjisa Enerji, yeşil enerji ve sürdürülebilir enerji hizmetleri doğrultusunda tüketicilerine IREC ve Gold Standart sertifikaları sunuyor. Bu noktada Enerjisa Enerji, müşterilerine sunduğu yeşil enerji sertifikalarına bir yenisini daha ekliyor. Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) tarafından işletilecek olan, yazılımı tamamen yerli yazılımcılar tarafından gerçekleştirilen YEK-G sistemi, tüketicilerin kullandığı elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğinin sertifikayla garanti edilmesini planlıyor. Müşterilerine sunduğu uçtan uca çözümler ile müşteri memnuniyetini arttıran Enerjisa Enerji, YEK-G ile müşterilerinin yararlanabileceği Yeşil Tarife alternatiflerini genişletiyor.

YEŞİL TARİFELİ MÜŞTERİLERİN İLK SERTİFİKALARI OLUŞTURULACAK 

Dünyada enerji sektörünü şekillendiren ve 5D olarak adlandırılan beş makro trend ışığında enerji verimliliği, sürdürülebilirlik ve temiz enerji alt yapıları gibi politikalar ön plana çıkıyor. Enerjisa Enerji, YEK-G için ürün süreçlerini önceden tasarlayarak hem dijital alt yapısını hem de esnek ürün portföyünü tamamladı. Enerjisa Enerji, YEK-G sistemi üzerinden portföyündeki Yeşil Tarifeli müşterilerine itfa yoluyla ilk sertifikalarını oluşturuyor.

MÜŞTERİLERE SUNULAN ÇÖZÜMLERDEN BİRİ 

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Pınar, “Tüm projelerde enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik kavramlarını kendimize rehber edindik. Ülkemizin geleceğine katkı sağlamak amacıyla elimizi taşın altına koyuyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ürün portföyümüzü geliştiriyoruz. Hayatımızın vazgeçilmez ihtiyaçlarından biri olan enerji yönetiminde toplum için uzun vadeli değer yaratmayı, yenilikçi ve çevre odaklı hareket etmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada YEK-G sistemini destekliyoruz.  Enerjisa Enerji’nin müşterilerine sunacağı çözümlerinden biri olarak görüyor ve sürdürülebilir bir dünya için yeşil enerjinin çok önemli olduğunu savunuyoruz. Biz YEK-G sistemini tüketicilerimizde buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.