Yerli panel üretimi ve mühendislik hizmetlerinin dışında, yatırımcı olarak da güneş enerjisi sektörünün gelişimine katkı sunan Smart Güneş Teknolojileri, gösterdiği hızlı büyüme ile ülkemizde güneş enerjisi sektörünün de büyümesine öncülük eden kuruluşlar arasında yer buldu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) liderliğinde, Vodafone Business sponsorluğunda, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) iş birliğinde gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, Smart Güneş Teknolojileri hızlı büyüme oranları ile ülkemizin sayılı kuruluşları arasında yer buldu. Smart Güneş Teknolojileri 2017-2019 satış geliri artış hızına göre yapılan sıralamada Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer buldu. 

BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı olan Halil Demirdağ, listede yer almaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirirken, zorlu pandemi koşullarına karşın büyümeyi sürdürdüklerini söyledi. Çalışanları, tedarikçileri ve müşterileri ile Smart Güneş Teknolojileri’nin emin adımlarla ilerlediğini belirten Demirdağ, şöyle devam etti: “Ağustos 2017 tarihinde Gebze’deki fabrikamızda panel üretimine başlarken kendimize o gün için ulaşılması zor görünen hedefler koymuştuk. Güneş panelinde yerlilik oranını artırmak, ülkemize ithalatı azaltırken, başka ülkelere ihracat yapmak gibi hedeflerimiz vardı ve hepsine ulaştık. Bu süreçte bir yandan yatırım yapmaya devam ettik, üretim kapasitemizi artırdık, diğer yandan da güneş enerjisi sektörüne giren yeni yatırımcıların yanında yer aldık. Devam eden ve dünya ekonomilerini, özellikle de üretim yapan şirketleri zorlayan pandemi koşullarına rağmen büyümemizi sürdürüyor ve bunun için çok çalışıyoruz. Hücre üretim tesisi kurmaya yönelik bir yatırım gerçekleştiriyoruz; 2022 yılında bu üretim tesisinin faaliyetlere başlamasını planlıyoruz.

Bununla beraber, bizim için büyümek sadece rakamlardan ibaret değil; Smart Güneş Teknolojileri gibi şirketlerin büyümesi Türkiye ekonomisi için önemli bir katma değer, dünya için de yeşil bir gelecek demek.”

YATIRIMLAR VE ÜRETİM ARTTI

Güneş enerjisinin Türkiye ve dünyada yaygınlaşması için çalışmalarına devam eden Smart Güneş Teknolojileri’nin teknolojiye ve ArGe’ye yaptığı yatırımları 2021 senesi boyunca da sürdürdüğünün altını çizen Demirdağ, şöyle devam etti: “Kurulduğumuz 2009 yılından bu yana güneş enerjisi sektörüne yaptığımız yatırımları katlayarak yola devam ediyoruz. Tüm çabamız; Türkiye’nin güneş teknolojisi alanında önde gelen ülkelerden biri olması için. Tüm zorlu koşullara rağmen Gebze’deki üretim tesislerimizin kapasitesini 1.000 MW’a ulaştırmayı başardık, yeni hat yatırımlarımız ile ürün portföyümüze yeni nesil ürünler eklemeyi başardık. Smart Güneş Teknolojileri olarak tüm zorlu koşullara rağmen üretime ve yatırıma devam etmek, genç ve yenilikçi bir teknoloji şirketi olarak sektörümüze ilham vermek istiyoruz. ‘Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi’ arasına girmek bizim için bu açıdan da büyük anlam taşıyor.”

SİYAH KARBON İKLİMİ ETKİLİYOR SİYAH KARBON İKLİMİ ETKİLİYOR