Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2021 yılının ilk çeyreğinde devreye alınan projelerle ilgili bilgi verdi. Bakan Dönmez, Twitter hesabından yenilenebilir enerji kurumlarıyla ilgili şu paylaşımı gerçekleştirdi. “Türkiye'nin yenilenebilir enerji atağı bu yıl da devam ediyor. Her geçen gün artan kurulu güç içerisindeki yenilenebilir enerji kaynaklarının payı yüzde 100'ü zorluyor. İlk üç ay Sanko Enerji Grubu, kendi santrallerinde ürettiği yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik alan müşterilerine, yenilenebilir enerji sertifikası I-REC’in yanı sıra, üretim ve ticari faaliyetler sonucunda oluşan sera gazı emisyonunu azalttığını kanıtlayan karbon azaltım sertifikaları VCS ve Gold Standard’ı sunuyor. 

Sanayi alanında faaliyet gerçekleştiren tüm ticari işletmeler, Sanko Enerji Grubu’nun sunduğu, uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilen bu “yeşil enerji sertifikaları” ile çevre için yaptıkları katkıları belgeleyebiliyor.  Özellikle karbon ayak izini dengelemek isteyen işletmeler, sertifikalarda gösterilen bilgileri ile sürdürülebilirlik hedeflerine ne kadar yaklaştıklarını ölçümleyebiliyor. 

İLK SATIŞ DECATHLON TÜRKİYE’YE 

Decathlon Türkiye, “Doğa Olmadan Spor Olmaz!” felsefelerinden yola çıkarak ülke çapındaki tüm mağazalarının tükettiği enerjinin tamamı için Sanko Enerji’den yenilenebilir enerji sertifikası aldı. Decathlon Türkiye, almış olduğu yenilenebilir enerji sertifikası I-REC ile birlikte, tükettiği elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak. Sanko Enerji ile Decathlon Türkiye arasındaki yeşil enerji sertifika ticareti, dijital kimliklerin yönetilmesini ve taraflar arasında işlemlerin kesintisiz olarak gerçekleşmesini sağlayan “Foton Yenilenebilir Enerji Ticareti Platformu”nun, Energy Web Blokzincir (blockchain) altyapısı kullanılarak yapıldı.