Cisco, iklim değişikliğinin etkilerini öncelemek amacıyla yürütülecek çalışmalar için 100 milyon dolar değerinde kaynak ayırdı. Bu kapsamda Cisco teknoloji temelli çözümler, karbon emisyonunun azaltılmasına, çevreci istihdama, toplumun eğitilmesine ağırlık verecek. 

“ETKİ YATIRIMLARI FİNANSE EDİLECEK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Cisco Foundation İdari İşler Müdürü Peter Tavernise, "CISCO Vakfı olarak iklim krizi ile mücadele kapsamında 10 yıl boyunca 10 milyon dolar değerinde kaynak ayrılacak. Cisco tarafından sağlanacak bu kaynak, iklim çözümlerinin yanı sıra toplumun eğitilmesine ve çevreyi koruma konusunda harekete geçirilmesine yönelik kâr amacı gütmeyen hibeler ve etki yatırımlarını finanse etmekte kullanılacak. Bugün ayırdığımız kaynağın kullanımında Vakfın, kuruluş aşamasında olan ve büyüme potansiyeli ile sürdürülebilirliğe sahip teknoloji temelli çözümleri desteklenecek. Anlamlı etki yaratacak şekilde finansman sağlama yaklaşımı ile hareket edilecek.” dedi. 

“HERKESİ ETKİLEYEN BU SORUNLA MÜCADELE ETMELİYİZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Cisco İnsan Kaynakları, Politikalar ve Şirket Hedefleri Şefi Fran Katsoudas, “Cisco olarak herkes için kapsayıcı bir geleceğe güç verme amacımızı gerçekleştirmek için iklim değişikliği kaynaklı artan eşitsizlikle mücadele etmek zorundayız. Teknolojimizden iş uygulamalarımıza ve ortaklıklarımıza kadar bu çalışmalarımızın hayati öneme sahip olduğunun farkındayız. Herkesi etkileyen iklim değişikliği gibi büyük bir sorunla mücadele etmeliyiz.  Bu yüzden cesur çözümlere finansman sağlamaktan ve insan topluluklarının değişime ortak olmasını sağlamanın yeni yollarını bulmaktan gurur duyuyoruz. İklim bilincine sahip sürdürülebilir çözümleri ileri taşıyan yenilikçi ürün ve iş modellerini hayata geçirirken karbon ayak izimizi küçültmeye yönelik çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Cisco Mali İşler Müdürü Scott Herren "Cisco, çevresel, toplumsal ve kurumsal sorumluluğunun farkında olan bir şirket olarak bu konuları iş uygulamalarına ve ürünlerine dahil ediyor. İklim krizi ile mücadele kapsamında attığımız yeni adımımızla bu konudaki kararlılığımızı ileri taşımaktan gurur duyuyoruz. Bu noktada, şirketimizin amacını desteklemeye ve güçlendirmeye yatırım yapabilir ve yapmamızın gerektiği bir durumdayız” dedi. 

Cisco Vakfı 10 yıl içinde 100 milyon dolar bağış taahhüdüyle, özellikle aşağıdaki alanlarda finansman sağlanmasıyla bu eksikliğin giderilmesini amaçlıyor:

1.    Net sıfır emisyon hedefini veya döngüsel/yenilenebilir ekonomileri ileri taşıyacak yenilikçi ve/veya yaratıcı çözümler.
2.    İklim, ekolojik farkındalık ve bireysel alışkanlıkların değiştirilmesi ile etkili işbirliğine yönelik çalışmalara yönelik toplumsal eğitim ve eylemler.

İş birliği yapılacak kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, aşağıdaki sonuçlara etki eden ve bu etkileri ölçüp raporlama olanağına göre belirlenecek: 

•    Sera gazı ve karbon emisyonlarını azaltma, yakalama ve/veya tutma
•    Enerji verimliliği artışı
•    Çevreci istihdam yaratma ve çevreci istihdama erişimi artırma
•    Toplum davranışlarında, karbon ayak izinin azaltılmasını, iklim değişikliğine karşı toplumsal hareketi ve hepimizin istediği ortak iklim geleceğine ilişkin yerel/bölgesel vizyonun yaratılmasını sağlayacak değişimler