Çin’deki yatırım araştırma enstitüsünün hazırladığı rapora göre Çin’in enerji yapısının dönüşümü ve çevre dostu teknolojisinin gelişimi için yoğun bir yatırım talebi alacak. Rapordaki veriler ve tahminler önümüzdeki 30 yıl içerisinde Çin’in enerji, endüstri, inşaat, ulaştırma sektörlerinde ve diğer alanlarda düşük karbonlu kalkınma sayesinde elde edeceği yatırımın 100 trilyon yuanı yani yaklaşık 15,69 trilyon doları aşacağını gösteriyor.     

MITSUBISHI ELECTRIC TÜRKİYE'DEN ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ AÇIKLAMASI MITSUBISHI ELECTRIC TÜRKİYE'DEN ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ AÇIKLAMASI

Gerçekten de Çin’in belirli tarihlerde karbon doruğunu aşıp karbon nötr aşamaya ulaşma hedefi rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, akıllı şebekeler ve geleneksel enerjinin çevre dostu yönelimi gibi süreçleri de içeren enerji transformasyonuna yönelik yatırımı artırma etkisi yaratacak.    

Diğer taraftan yatırımlar endüstriyel süreçlerin elektrifikasyonu, yeni enerjili araçlar ve akıllı ulaştırma altyapısı türünden endüstriyel inovasyonlara da yönelecek. Ayrıca dijital teknolojiye dönük yatırımlar yükselirken bu bağlamda ülkedeki karbon emisyonlarının azaltılmasına da imkan sağlanacak.